Iris van Lunenburg betrapt: ‘Dat accent is nep, ze komt uit EMMEN!’

Oeps: Iris van Lunenburg, deskundoloog van Shownieuws, is keihard betrapt. Haar bekakte accent is volgens mediajournalist Mark Koster nep. “Zij komt niet uit Laren, maar uit EMMEN!”

Iris van Lunenburg © SBS 6

Het moet niet gekker worden: Iris van Lunenburg blijkt de Jort Kelder van Shownieuws. Net als hij blijkt ook háár accent gewoon nep te zijn. Nagemaakt. Vals. Niet authentiek. En dat is toch even schrikken. Ze praat op televisie altijd alsof ze net bij de poffertjeskraam in Laren vandaan komt lopen. “Maar ze komt gewoon uit Emmen!”

Nep-Goois

Yvonne Coldeweijer vindt het echt heel vreemd. “Deze meid praat alsof ze in het Gooi woont, hè?”, zegt de sapspuwer in haar beruchte podcast De Juice Show.

Ja, beaamt collega Mark Koster. “Die komt uit Emmen!”

Yvonne ligt in een deuk: “Hahaha.”

Mark: “Ja, dit is nep-Goois.”

Iris de Mol

Yvonne heeft er dikke pret om. “Hoe praten ze in Emmen? Doe eens.”

Mark met een boers accent: “Ik heb meegedaan aan Expeditie Robinson, ja.”

Yvonne: “Wat je nu deed, dat klinkt meer als Dennis Schouten. Nou ja. Een beetje zo toch? Emmen… Ze praat alsof ze in Laren woont!”

Mark: “Ja. Maar daar wil ze ook graag wonen. Ze wil erbij horen. En ze denkt dus dat ze een soort Linda de Mol is.”

Goois matras

Iris kan zich met haar accent in elk geval goed verstaanbaar maken op het Gooise matras. Althans, dat onthult Yvonne: “Nou, die heeft een affaire gehad, schijnt… Ja, nu weet ik het niet meer zo goed, want het is twee jaar geleden. Ik heb dat gehoord. Erland. Ja. Ik weet niet of Erland een beetje exotisch…”

Ze doelt hier op Erland Galjaard, die weer eens in een huwelijkscrisis schijnt te verkeren met Wendy van Dijk. “Iris had schijnbaar ook een appartement ofzo van hem toen. Ja, dat moet ik even terugzoeken hoor. Maar zij wilde heel graag hogerop in het wereldje. Klinkt het plausibel? Ja of nee?”

100 procent

Mark kan zich dat wel voorstellen. “Ja, 100 procent. Nee joh. Ik ken haar wel, ze kwam op de redactie van Quote waar ik werkte. Het was altijd dat hangerige. Ik noem het hangerig. Dus ergens gaan zitten en dan van: ik zit hier en ik ben nu de prinses. En op die Quote-redactie dacht ik: ja maar wat ga jij dan allemaal precies doen? Het is allemaal C-garnituur!”

Iris klaagde er laatst in Shownieuws over dat ze zo snel werd weggestemd bij Expeditie Robinson. Logisch, vindt Mark dat echter. “Ze strompelde steeds op dat strand. Ze was er niet echt bij betrokken.”

They don’t like you

Yvonne denkt dat Iris beter de hand in eigen boezem kan steken. “Ze voegde er niks toe. Ik dacht: nou, spijker op z’n kop, doen ze bij Showniews ook niet. Ja. Dus: they don’t like you. Want je voegt niks toe.”

Mark: “Dat is toch de essentie van Expeditie Robinson? Als je niet goed genoeg bent, moet je wegwezen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen