Patty Brard breekt live op tv met Yolanthe: ‘Je maakt me belachelijk’

Patty Brard heeft gisterenavond live op televisie gebroken met de stichting van Yolanthe Cabau, en ogenschijnlijk ook met de actrice zelf. “Ik voel me eigenlijk gewoon belachelijk gemaakt.”

Patty Brard en Yolanthe Cabau © SBS, RTL

Zeer opvallende televisie gisterenavond in Shownieuws: de grote ster van de showrubriek, Patty Brard, nam uitgebreid de ruimte om een persoonlijk appeltje te schillen met Yolanthe Cabau en haar stichting Free A Girl. Dit goede doel bestaat vijftien jaar en dat wordt aan het eind van de maand gevierd in Yolanthe’s villa op Ibiza.

Duizend euro

Ook Patty is uitgenodigd. “Ik dacht: nou, wat lief dat ze aan me denkt. Er stond bij: ‘Iedereen moet dan duizend euro betalen om daar binnen te komen, maar jij natuurlijk niet, want jij bent vriendin van de stichting en van Yo.’ Ik dacht: nou, wat lief. Ik had er nog niets eens over nagedacht van: wat gek, want ik wil ook best wel die duizend euro betalen.”

En toen? “Toen kreeg ik twee dagen geleden een mail dat ik wel binnen mocht komen, dat ik geplaceerd werd tussen alle mensen die dan wel betaalden en dat ik dan wel een quitclaim moest tekenen dat ik nooit hier aan tafel of waar dan ook iets zou vertellen over wat er die avond daar gebeurt vanwege die privacy van de mensen en wat zij daar doneren.”

Dwangsom

Er hangt zelfs een dwangsom aan, aldus Patty. “Vijfduizend euro! Dus ik heb teruggemaild: ‘In dat geval kom ik niet, want als er dadelijk een roddel de wereld in komt door weet ik veel wie daar heeft gezeten, dan krijg ik een boete.’ Het gaat mij niet om die vijfduizend euro. Sterker nog: ik vond het zo’n stupide bedrag.”

Met zo’n bedrag hou je uitlekken immers niet tegen, aldus Patty. “Maar éigenlijk voelde ik me gewoon belachelijk gemaakt, want je hoeft dus geen duizend euro te betalen, maar ‘kom maar mooi zitten’. Dus ik ben een stuk entourage. Dat vind ik al gek eigenlijk achteraf gezien.”

Geen kerstbal

En ten tweede? “Vind ik het heel raar dat ik ergens word uitgenodigd als vriendin van de foundation die ik altijd gesteund heb en van de mensen bij wie ik al eerder in huis ben geweest en dan moet betalen en moet tekenen dat ik er verder niets over zeg. Ben jij wel eens op een feestje geweest waarvan je later nooit zegt hoe het was? Dat is toch heel raar?”

Presentatrice Dyantha Brooks: “Je krijgt dan ook een beetje het gevoel dat ze jou niet zouden vertrouwen.”

Patty: “Nou, ik vind gewoon het idee dat je opvulling bent omdat je BN’er bent omdat je hier zit… En dan vervolgens zit je hier en dan mag ik niet zeggen dat ik daar geweest ben. Nou, daar bedank ik hartelijk voor want ik ben geen kerstbal.”

Persoonlijke band

Raakt dit de persoonlijke band met Yolanthe? “Het kan me niet schelen. Ik vind het werk dat Yolanthe doet heel erg goed, ik vind Yolanthe een fijn mens, ik vind die stichting als ze daar het succes mee heeft dat ze zeggen dat ze hebben allemaal helemaal prima, maar ik vind dat er pr-technisch het een en ander helemaal misgaat bij die foundation.”

Ze vervolgt: “Degene die het presenteert is nota bene Nino Wilkes, de zoon van Rosanna Kluivert, die werkt bij Boulevard en die is beste vrienden met alle juicekanalen. En dan moet ík tekenen voor vijfduizend euro, terwijl ik gewoon vereerd was dat ik er überhaupt werd uitgenodigd? Ik wens ze allemaal een prettige wedstrijd, maar mij niet bellen.”

Wat zegt Yo?

Wat zegt Yolanthe’s stichting Free A Girl? Zij reageren: “Alle gasten worden uitgenodigd als ‘goede vrienden van de stichting’ en niet als mediapersonen. Ze zijn extra voorzichtig nadat ze een paar keer negatief in het daglicht zijn gekomen bij Yvonne Coldeweijer en het gedoe rondom ambassadeurschap van Romy Monteiro.”

Ze vervolgen: “Er komt ook nog een 15-jarig bestaansfeest in Nederland. Ondernemers hebben ook een mail gekregen dat het niet op prijs wordt gesteld dat er selfies etc. worden gemaakt en worden gedeeld. En ‘mediamensen’ zoals Patty hebben een NDA gekregen om te verzekeren dat ze er als persoon zitten en niet voor de media.”

‘Bel me gewoon!’

Patty vindt het geen goede reactie. “Ik wil van alles voor hen doen, maar het feit dat zij ook zeggen: ‘Iedereen heeft een brief gekregen.’ Nee, er zijn twee brieven uitgegaan! Het is het meest domme wat je kunt doen pr-technisch. Dan bel je me gewoon op van: ‘Niet uit hoofde van Shownieuws.’ Ik wens ze een prettige wedstrijd met die Nino daar.”

Heeft ze een appje gekregen van Yolanthe? “Ik hoop dat het er komt, maar ik zet gewoon mijn ernstige twijfel bij degene die daar met de pr-scepter draait. Ik hoop dat Yolanthe dit ook hoort en dat zal wel, maar a) mij nooit meer bellen, want ik ben geen kerstbal en b) zou ik even opletten hoe je dit voortaan communiceert, want dit is niet goed.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Patty Brard moet quitclaim tekenen van Yolanthe. Logisch?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen