Bám: ‘Duncan Laurence is niet leuk, niet aardig en niet toegankelijk’

Juist nu Duncan Laurence met zijn deelname aan Beste Zangers hoopt om zijn imago op te vijzelen, komt Jan Uriot even om de hoek kijken met zijn hakbijl. “Niet leuk en niet aardig!”

Duncan Laurence en Jan Uriot © NPO, Telegraaf

Het is evident dat Duncan Laurence een ontzettende diva is. Scoort één keer een hit en waant zich sindsdien een soort Madonna. “Nederlands?! Wat is dat? Ik praat alleen nog maar Engels!” Eén probleem: sterallures trekt men in ons land niet. En de showmedia zijn al helemáál klaar met hem. Het gevolg? Duncan is een soort paria geworden.

Niet aardig

Paria of niet: hij zit momenteel wel in Beste Zangers. De 29-jarige Duncan was vorige week de allereerste optredende artiest van dit seizoen en hoppa, de waterlanders kwamen al na vijftien seconden. Zijn we hier live getuige van het uitdeuken van zijn imago? Of heeft hij nog een lange weg te gaan?

Nou, dat laatste, als het aan Jan Uriot (78) ligt. De valse sterreporter van Privé maakt de zanger deze week met de grond gelijk in Nieuwe Revu: “Hij is niet toegankelijk, niet leuk en niet aardig en richt zijn pijlen vooral op z’n internationale succes.”

Oud zeer

Er is wel sprake van enig oud zeer, geeft Jan toe. “We hadden een akkefietje toen ik schreef dat hij homoseksueel was en hij daar een hele toestand van maakte. Ik ben biseksueel, riep hij met z’n hakken in het zand. Inmiddels is hij getrouwd met een meneer.”

Dat conflict is volgens hem alweer bijgelegd. “In het voorjaar bezocht ik zijn concert in het Zonnehuis, waar ik pal voor het podium ging staan. Daar kreeg ik een vriendelijk knikje, dus ik geloof dat het wel weer goed zit tussen ons.”

‘Klaar met hem’

Nou ja, tot dit interview aan Nieuwe Revu dan. Jan blijkt Duncan weer helemaal kotsbeu te zijn. “Nu heeft hij weer prachtige nieuwe muziek afgeleverd, maar Nederland loopt er nog niet echt warm voor. Sterker nog, na die aanvankelijke blijdschap in 2019 zijn we wel een beetje klaar met die jongen.”

Hoe kan Duncan de boel nog redden? “Ik zou hem willen adviseren toch eens wat normaler en menselijker op journalisten te reageren en die Engelse woordjes en plotselinge Amerikaanse accent achterwege te laten. Dan komt het vast wel weer goed. De pers hier wil wel, maar dan moet hij wel een beetje meebewegen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Jan Uriot een valse unicorn?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen