Maxime Meiland basht liefje Tim Hofman: ‘Maar ze kan niet lezen!’

Maxime Meiland spuwt haar gal over een column van Lize Korpershoek, de vriendin van megaster Tim Hofman. Maar is dat eigenlijk wel terecht? “Misschien had ze beter eerst even kunnen lezen!”

Lize Korpershoek, Maxime Meiland en Yvonne Coldeweijer © YouTube, RTL

Lize Korpershoek ligt onder vuur vanwege een column die ze heeft geschreven over haar bezoek aan een abortuskliniek ruim tien jaar geleden. “Terwijl verdovende vloeistof via een infuus mijn aderen instroomt, bied ik in mijn gedachten mijn excuses aan het hompje cellen in mijn baarmoeder. ‘Sorry, ik ben nog niet klaar voor jou, ooit wel, maar nu nog niet.'”

‘Abortus geen mode!’

Deze zin van Lize is uiteindelijk de kop van de Flair-column geworden en een aantal mensen vinden dat aanstootgevend, waaronder dus Maxime Meiland. “‘Nu even niet. Kan je later terugkomen?’ Truttigheid ten top. Het is geen pop”, briest zij op Instagram, waar ze door bijna 600 duizend mensen gevolgd wordt.

Yvonne Coldeweijer, die ruim 700 duizend volgers heeft, deelt dat gevoel. “De vriendin van Tim Hofman maakt abortus tot een modeverschijnsel. Wat je doet met je eigen lichaam moet je zelf maar weten, maar erover praten alsof abortus iets is wat je bij de Wehkamp bestelt maar terugstuurt omdat het even niet uitkomt, vind ik echt toondoof.”

‘Niet goed gelezen’

Anouk Smulders, deskundige van Shownieuws, vindt het pittig. “We weten natuurlijk het verleden van Maxime. Zij heeft op haar 21ste een dochtertje gekregen. Dat is toen niet heel fijn gegaan met haar partner. Ze is zélf twee keer in een abortuskliniek geweest, maar heeft ervoor gekozen om het kindje toch te laten komen, wat Claire is nu.”

Toch moet je wel even verder lezen dan de kop, vindt Anouk. “Ik moet zeggen, heel eerlijk, dat toen ik de kop zag, ik ook dacht van: wow, dit is echt wel heel pittig, maar als je de column leest – en dat is waar het soms denk ik ook een beetje misgaat – dan vind ik het enorm kwetsbaar.”

“Ik moet zeggen dat ik mijn mening ook moest bijstellen toen ik het hele artikel had gelezen.”

Mening bijstellen

Collega Iris van Lunenburg denkt dat Maxime niet goed kan lezen. “Jij vertelt over de achtergrond van Maxime, dus ik snap in die zin waar ze vandaan komt, maar dan denk ik: gun iemand anders ook dat je naar iemand anders z’n achtergrond luistert. Die staat heel duidelijk in de column.”

Ze vervolgt: “Had even de column gelezen, dan had je misschien niet zo pittig gereageerd. Je hebt zóveel volgers. Met zo’n belangrijk en pijnlijk onderwerp, had het even een beetje…”

Lize reageert

Wat vindt Lize zelf van de ophef? “Hoe meer mensen publiekelijk over de column vallen, (en mijn woorden in een context plaatsen die hun saaie verhaal dient) hoe meer mensen die dit nodig hebben het zullen lezen. Thanks schatten!! 💓”

Ze vervolgt: “Ik deel het voor de mensen die er wat aan hebben. Dat ze niet alleen zijn. Dat abortus een keuze is die je zonder je te schamen kan maken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen