Eva Jinek niet betaald voor interview met Sigrid Kaag: ‘Zeker niet!’

De talkshow van Eva Jinek is vorig jaar niet betaald door D66 voor het een-op-een-interview met Sigrid Kaag, waarvoor de presentatrice haar vakantie onderbrak. “Nee, zeker niet!”, aldus RTL.

Eva Jinek en Sigrid Kaag © RTL

Sigrid Kaag ligt behoorlijk onder vuur, omdat uit opgevraagde stukken blijkt dat zij en haar team zich inhoudelijk te veel hebben bemoeid met de VPRO-documentaire die over haar werd gemaakt. Nu start De Telegraaf ook een onderzoek naar het uitgebreid interview dat Eva Jinek vorig jaar zomer hield met de leider van D66.

Eva terug voor Sigrid

Toen Sigrid zich vorig jaar kandidaat stelde om D66-leider te worden, gaf ze een groot interview aan Eva Jinek. Daarvoor kwam de presentatrice speciaal terug van haar vakantie. Heel raar, vindt tv-kenner Rob Goossens. Hij stelt dat huize-Jinek vuistdiep in de Kaag-campagne zat, omdat Eva’s vriend weer heeft meegewerkt aan de Kaag-docu van de VPRO.

Albert Verlinde heeft contact opgenomen met de talkshow van Eva Jinek en met RTL, dat het programma uitzendt. “Voordat er indianenverhalen over ontstaan heb ik zowel met de hoofdredacteur van Eva Jinek als ook met Peter van der Vorst contact gehad”, vertelt Albert in de meest recente aflevering van Shownieuws, die gisteren te zien was op SBS.

‘Er is niet betaald!’

Wat zegt RTL? “Ik heb gevraagd: ‘Is er betaald door D66 voor de Jinek-special?’ Peter zegt: ‘Nee, zeker niet!’ Met een uitroepteken.”

Verder zegt Peter tegen Albert: “Het interview is in één take opgenomen, ook geen afspraken over vragen vooraf goedkeuren of achteraf ingrijpen/aanpassen. Er is ook niet in geknipt, het is ook niet voor plaatsing bekeken. Het is helemaal gedaan op de journalistieke, onafhankelijke manier waarop Eva ook haar talkshow doet.”

VPRO-66

Een goede zaak, vindt Albert. “Misschien dat Eva dan les kan geven bij de VPRO. Dat zou leuk zijn, dat ze dan ook weten hoe dit werkt”, zegt hij cynisch.

Later in de uitzending van Shownieuws meldt hij: “Ik krijg zojuist een tip binnen dat de voorzitter van de VPRO, Lennart van der Meulen, acht jaar ghostwriter en campagneman bij D66 was. Hij heeft daarna ook nog gewerkt voor een minister van D66. Dat maakt het verhaal nog even extra pikant.”

Fragment

Het interview van Jinek met Kaag:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het zwak dat Eva Jinek haar vakantie vorig jaar onderbrak voor Sigrid Kaag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen