Minister Karien van Gennip valt keihard tijdens uitzending Buitenhof

Karien van Gennip, de 54-jarige minister van Sociale Zaken, is op een verschrikkelijke wijze ten val gekomen tijdens de uitzending van het tv-programma Buitenhof. “Je schrikt je dood!”

Karien van Gennip © NPO

Terwijl tv-kijkend Nederland nog aan het bijkomen is van de bloederige val van een studiogast bij Op1 – Margje Fikse: ‘Hé, er ligt iemand bloedend op de grond. Ademt ze nog?’ – blijkt er een paar weken geleden nóg een talkshowgast ten val te zijn gekomen. Het is het hele land ontgaan, maar bij Buitenhof lag minister Karien van Gennip op d’r snufferd.

Keiharde val

Karien was drie weken geleden te gast bij presentator Pieter Jan Hagens en moest na haar interview van plaats wisselen met Tim de Wit, die op een stoeltje in het decor zat. Op minuut 18:10 van de uitzending klinkt er een vreselijk hard geluid en is te zien hoe de presentator van dienst zich he-le-maal het leplazerus schrikt.

Pieter Jan: “Ho, WOW! Daar ging iets mis. Ja, maar gelukkig… Ja… Er ging iets… Mevrouw Van Gennip kwam niet helemaal goed terecht, maar… Gaat het goed met u? O, gelukkig. Niks aan de hand. Nou, dat was even schrikken.”

Geen bloed

Een minuut later later zien we Karien op een stoeltje in het decor zitten alsof er niets aan de hand is. Een productiemedewerker brengt haar een bijzettafeltje om haar glas water op te zetten, waarna ze een arm op haar schouder legt. De val was ongelukkig, maar niet bloederig. En de val zelf was bovendien niet te zien op televisie.

Daardoor heeft die val ook helemaal niet het nieuws gehaald. Tim de Wit rakelt het nu op in de talkshow Jinek: “Ik was toevallig bij Buitenhof een paar weken geleden, waar het ook gebeurde. Dat was niet in beeld. Dat was met minister Van Gennip en ik moest toen aan tafel gaan zitten en achter mij viel zij. Ze ging heel ongelukkig zitten op een stoel.”

‘Schrok me dood!’

Eva Jinek verbaasd: “En jij bent gewoon aan tafel gaan zitten?”

Medegast Marc-Marie Huijbregts grappend: “Je bent eroverheen gestapt?”

Tim: “Nee, nee! Pieter Jan Hagens presenteerde en die schrok zich natuurlijk ook dood. Die vroeg dus ook: gaat het? Ze stond gelukkig heel snel op en het ging dus ook allemaal weer wel, maar het zijn wel echt rare dingen hoor om zoiets op televisie mee te maken. Je schrikt je natuurlijk dood.”

Opkrabbelen

Karien heeft er niets aan overgehouden, zegt Tim. “Ik draaide me om en ik zag haar weer opkrabbelen, dus toen ging het gelukkig weer goed met haar.”

Eva waarschuwt haar gasten: “Blijf zitten jongens. Gewoon niet bewegen, dan kan er niks gebeuren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de massale valpartijen in Hilversumse studio's moeten worden beantwoord met een nieuw protocol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen