Minister Van Gennip vergelijkt Life of Yvonne met Russisch nepnieuws

Karien van Gennip, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, vindt dat het veelbesproken juicekanaal van Yvonne Coldeweijer onderdeel is van een grotere beweging. “Kijk maar naar Rusland.”

Karien van Gennip en Yvonne Coldeweijer © SBS 6, YouTube

Yvonne Coldeweijer is weer eens in opspraak, ditmaal omdat ze op discutabele wijze door BNR en Talitha Muusse in de val is gelokt. De presentatrice heeft een filmpje opgenomen waarin ze net doet alsof ze cocaïne snuift, dat anoniem naar Yvonne gestuurd en nu roept ze voor elke camera hoe schandalig het is dat de juicekoningin dat heeft geplaatst.

Minister over Yvonne

Het is volgens minister Karien van Gennip een zorgelijke ontwikkeling dat Yvonne zo’n grote volgersschare heeft opgebouwd met de content die ze verspreidt. “Kijk, wat je ziet is: dit is dan één juicekanaal, maar je ziet natuurlijk op veel grotere schaal, hè…”, vertelt de CDA-politica in de talkshow HLF8.

Ze vervolgt: “Als je ziet welke informatie Rusland als overheid nu verspreidt over de oorlog in Oekraïne, waarvan we ook gewoon weten dat het niet klopt… Er is héél veel desinformatie en of dat nou met verkiezingen is, met oorlogen of met dit soort situaties…”

Rol van journalistiek

Karien vindt dat goede journalistiek moet overwinnen. “De journalistiek heeft een heel belangrijke rol, om uit te zoeken hoe het echt zit en om echt hoor en wederhoor… Feiten op tafel, want alleen op die manier kun je zorgen dat de mensen in Nederland of in de hele wereld precies weten wat er speelt en dat is de rol van de journalistiek.”

Medetafelgast Francis van Broekhuizen neemt Yvonne naar eigen zeggen niet serieus. “Omdat er geen hoor en wederhoor is. Zij krijgen natuurlijk dingen van allerlei mensen die in de bosjes zitten te filmen, maar het kan ook dat iemand een paracetamol slikt bijvoorbeeld hè?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het roddelkanaal van Yvonne Coldeweijer belangrijk genoeg voor politieke bemoeienis?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen