Fidan Ekiz geeft Karien van Gennip trap na: ‘Geef antwoord, hop!’

Eén ding is duidelijk: Fidan Ekiz heeft als Op1-presentatrice geen zin om de fatsoenlijke gastvrouw uit te hangen. Ze gaf haar gast minister Karien van Gennip gisteren een trap na in de talkshow HLF8.

Fidan Ekiz en Karien van Gennip © HLF8

Fidan Ekiz was donderdagavond zichtbaar geïrriteerd toen minister Karien van Gennip bij haar aan tafel zat in Op1. De bewindspersoon draaide namelijk continu om een vraag van het presentatieduo heen en dat zorgde met name bij Fidan voor flink wat ergernis. Ze verweet de minister te veel mediatraining te hebben gevolgd.

‘Hoppa!’

Een ferm standpunt, maar het zit Fidan nog steeds niet lekker. Ze besloot om haar eigen Op1-gast gisterenavond nog eens een trap na te geven aan tafel bij de talkshow HLF8. Daar werd ze gevraagd hoe de sfeer was in de Op1-studio.

De presentatrice: “Na afloop of gewoon aan tafel? Was het gezellig? Ja, nou ja, je hebt het gezien toch? Waarom kan iemand niet gewoon antwoord geven? Ik begrijp dat gewoon niet! Ben je voorgelogen of niet? Ja of nee? Hoppa!”

‘Klaar met politici!’

Fidan kan moeilijk omgaan met voorgeprogrammeerde politici. “Ik kreeg er heel veel reacties op, dat ik daar heel geërgerd en geïrriteerd was. Je weet gewoon dat het die kant op gaat.”

Eigenlijk is ze helemaal niet dol op politici aan tafel bij Op1. “We hebben wel vaker politici aan tafel in talkshows en ik kan me dan echt… Ik ben nooit zo heel erg blij als wij politici aan tafel hebben, omdat ik denk: het is totaal zinloos, ze zijn gewoon helemaal kapot gemediatraind.”

Shinende Fidan

Je bereikt zo weinig met politici aan tafel, stelt Fidan. “Dan kun je hooguit zelf willen gaan shinen met de juiste vragen stellen, maar echt antwoord krijg je zelden. Dan gaat het meer om de vragen die wij stellen die niet worden beantwoord.”

Fidan ligt overigens onder vuur omdat ze in dezelfde uitzending een TikTokker aan tafel had die de omstreden influencer Andrew Tate verdedigde. “Ik vraag me af of Ekiz en Kockelmann met een mond vol tanden een TikTokker vrijuit onwaarheden hadden laten uitkramen als ze hun onderzoekswerk goed hadden gedaan”, schrijft een NRC-journalist.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Fidan Ekiz die als Op1-presentatrice een dag later een Op1-gast affakkelt: chic?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen