Rutger Castricum afgekraakt als VI-gast: ‘Inhoudsloze lachzak!’

Rutger Castricum wordt volledig neergesabeld door de gevreesde criticasters Guido den Aantrekker en Jan Dijkgraaf. Zij hekelen zijn optredens in de kijkcijferhit Vandaag Inside. “Inhoudsloos!”

Rutger Castricum © SBS 6

Na dik een maand aan tafel bij Vandaag Inside wordt de tussenstand opgemaakt: wat vinden critici van de nieuwe vaste gast Rutger Castricum? Guido den Aantrekker en Jan Dijkgraaf behoren in elk geval tot het kritische kamp. Zij vinden dat de PowNed-presentator totáál niets toevoegt aan de kijkcijferhit van SBS 6.

‘Nul chemie’

Rutger maakte carrière als de brutaalste verslaggever in Den Haag, maar tegenwoordig is hij behoorlijk mild. De reden daarvan staat volgens Victor Vlam in het beleidsplan van omroep PowNed: er zou een dagelijkse talkshow worden geambieerd, en Rutger zou worden gezien als dé man die dat moet gaan dragen. Maar dan moet hij wel NPO-proof zijn.

Vooruitlopend op die vermeende ambitie – zelf ontkent hij – heeft Rutger nu een lucratieve schnabbel in de meest bekeken talkshow van Nederland: Vandaag Inside. Ook eergisteren zat hij weer aan tafel. “Ik haak vanavond af bij Vandaag Inside. Nul chemie daar”, twitterde Story-baas Guido den Aantrekker nog tijdens de uitzending.

Nepgelach

Guido vindt Rutger niet om aan te zien. Hij zegt: “Ik dacht dat Rutger Castricum lachen was. Dat moet kennelijk nog komen. Wat is de winst voor VI? Voegt echt nul toe behalve wat nepgelach om zichzelf.”

Zijn volgers zijn het met hem eens. Zo zegt Jan-Dirk: “Rutger is allang de Rutger niet meer die we kennen van GeenStijl en zijn eerste jaren bij PowNed. Heeft voor de veilige stabiliteit gekozen.”

En Michiel: “Ik viel letterlijk in slaap.”

‘Kan ik al lachen?’

Jan Dijkgraaf vindt de VI-optredens van Rutger ook niet om aan te zien. Hij zegt in zijn podcast Bassie en Jan Moskee: “Je ziet constant die ogen gaan van: kan ik al lachen, kan ik al lachen, kan ik al lachen? Ook als er niks grappigs gebeurt. Hij zit dus alleen maar te hinniken de hele tijd.”

En dat voor minstens duizend euro per optreden, aldus Jan. “Het is zo nep allemaal. Die man is heel goed als lachzak. Vroeger drukten ze dan op een knop en dan werd er gelachen. En hij doet dat live en dat doet hij hartstikke goed, maar hij heeft gewoon geen inhoud, die hele Rutger Castricum.”

Tweede Bert

Wat zit er volgens Jan achter? “Het hele doel van Rutger Castricum is, en daarom is hij ook zo lekker meegaand qua NPO en heeft hij nooit meer leuke meningen: hij wil gewoon die talkshow en daar is alles op gericht. En als ze namelijk die talkshow krijgen, krijgen ze veel meer centjes”, zegt hij. Maar: “Hij kan dat niet. Hij kan niet interviewen.”

Is Rutger niet gewoon volwassen geworden? “Ik snap dat iemand geen twaalf meer is als die 40+ is. Dat snap ik allemaal. Maar één Bert Huisjes is toch godverd*mme wel genoeg?”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen