John de Mol krijgt ministers op zijn dak: ‘538-urinoir kan niet!’

John de Mol krijgt ministers Karien van Gennip en Robbert Dijkgraaf op zijn dak. Zij vinden het urinoir op het kantoor van zijn zender Radio 538 absoluut niet meer kunnen, vertellen ze in Op1.

Karien van Gennip en Robbert Dijkgraaf © Op1

Ze dachten bij Talpa mooie sier te maken door de Volkskrant drie keer over de vloer te halen voor een reportage over de bedrijfscultuur, maar dat is niet helemaal goed uitgepakt. Een van de journalisten ontdekte namelijk een nogal merkwaardig urinoir op het herentoilet van Radio 538. Daar plassen de heren in de mond van Amy Winehouse.

Amy-urinoir

Veel mensen vinden het walgelijk en daar sluiten ministers Karien van Gennip (Sociale Zaken) en Robbert Dijkgraaf (Onderwijs en Cultuur) zich bij aan. Zij reageerden gisteren in de talkshow Op1.

Presentatrice Nadia Moussaid confronteert de bewindslieden ermee. “Bij Talpa zien de herentoiletten er zo uit. Dit is Amy Winehouse, de zangeres die is overleden, en dit is een mannentoilet. Wat vindt u hiervan?”

‘Dit kan dus niet’

Karien stellig: “Dit kan dus niet. Dat is passé. Dat moet gewoon niet meer kunnen. Ik vind ook dat je als man hiervan moet kunnen zeggen van: ‘Nou, dat moet anders.’”

Daar sluit Robbert zich bij aan. “Als ik dat zou zien, dan zou ik echt zeggen van: ‘Nou, dat kan niet jongens.’ Gewoon. Dat is mijn eigen ehh… Daar kunnen we een gesprek over hebben. Ik vind het ook wel een bepaald signaal afgeven.”

Veilige omgeving

Het creëren van een veilige omgeving moet bij bedrijven als Talpa hoog in het vaandel staan, vindt Robbert. “Ik denk dat het wel het punt is dat je met elkaar een veilige omgeving weet te creëren. We vinden het heel normaal dat je jaarcijfers op orde zijn en ik vind dat je op dezelfde manier ook een veilige plek in een bedrijf voor alle werknemers moet creëren.”

Presentatrice Dione de Graaff vervolgens: “Ik merk aan mezelf dat ik ook een beetje in de overgang ben van: dit vind ik niet leuk meer, dit is niet leuk.”

Fragment

Het fragment uit Op1:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen