Factcheck: Nadia Moussaid had níet twee keer zelfde broekpak aan

Luuk Ikink en Mark Koster beweren dat Nadia Moussaid in de eerste twee afleveringen van haar talkshow ‘Nadia’ dezelfde kleding droeg, maar klopt dat ook? De researchredactie zocht het uit.

Nadia Moussaid © NPO

Nadia Moussaid houdt de gemoederen flink bezig met haar gloednieuwe talkshow op het zevenuurslot van NPO 1: wordt ‘Nadia’ een succes of een flop? Critici houden haar kijkcijfers nauwlettend in de gaten, maar dat is niet het énige waar op gelet wordt. Zo uiten RTL Boulevard-ster Luuk Ikink en mediajournalist Mark Koster forse kritiek op haar styling.

Roze broekpak

Volgens Mark is er kennelijk bezuinigd op die styling. Hij zei gisteren in zijn podcast De Juice Show: “VPRO, jullie moeten er meer geld in stoppen. Ik zag dat die vrouw twee keer dezelfde kleren aan had. Op dag één en dag twee. Dat kan toch niet?! Het is toch verschrikkelijk onprofessioneel?”

Co-host Yvonne Coldeweijer: “Echt?! Heeft ze twee dagen hetzelfde aan?”

Mark: “Er is natuurlijk één take om 13.00 uur en eentje om 15.00 uur.”

Yvonne: “Dan kan ze toch wel even kleren wisselen?”

‘Dit is heel vreemd’

Luuk Ikink komt vandaag in zijn BLVD Podcast met hetzelfde verhaal. “Weet je wat heel vreemd is? Nadia had dus zowel maandag als dinsdag, de eerste twee afleveringen, dezelfde kleren aan. Dat vond ik zo vreemd. Want kijk, ze hebben een schitterende studio: dat is echt prachtig, vind ik. En het is háár personalityshow, want het draagt haar naam.”

Hij vervolgt: “Alles is mooi eraan, vind ik. Zij heeft ook een heel mooi pak aan. En ik ben geen stylist, maar dan zie ik wel als tv-maker: je moet haar ook een ander kledingstuk aantrekken in een andere uitzending. Want anders komt het voor de kijker heel erg over van: oh, ze hebben even twee afleveringen op een dag opgenomen, ze doen het even tussendoor.”

‘Dit is toch gek!’

Wat bizar, reageert verslaggever Aran Bade. “Het is toch gek? Dat zou Nadia dan zelf toch ook voelen, dat ze denkt: ik moet even een andere set aan voor de tweede opname?”

Luuk vindt dat Nadia en haar stylist zichzelf hiermee diskwalificeren. “Het zijn die details die zo’n programma maken natuurlijk. En als je daar niet over nadenkt, dan ziet dat er gewoon… Ik vind het er gewoon een beetje slordig uitzien uiteindelijk.”

Factcheck

De grote vraag is: klopt het verwijt van Luuk en Mark? Had Nadia twee afleveringen lang dezelfde kleren aan? Het leidt het team van de researchredactie naar NPO Start, het platform waar álle uitzendingen van de publieke omroep terug te vinden zijn. Ook de twee bewuste afleveringen van Nadia staan tussen het woud van programmatitels.

Als je deze twee afleveringen allebei in een apart venster opent en de vensters vervolgens nauwkeurig naast elkaar houdt, dan blijkt al snel: Nadia had NIET twee keer hetzelfde broekpak aan.

Ander broekpak

Hoewel beide outfits van Nadia uit haar purper-violet-magenta-hoekje komen, gaat het hier toch duidelijk om twee verschillende broekpakken. Niet alleen qua kleur, maar ook qua vorm. Ook draagt Nadia op beide dagen een andere top én andere schoenen. Je kunt hoogstens zeggen dat de pakken op elkaar líjken, maar dat is bij mannelijke tv-sterren ook nooit een probleem.

Al met al lijkt Luuk niet veel op te steken van al die fashioncolleges aan de desk van Boulevard. Zélfs als je er op armlengte tegenover staat gaat het gebrabbel van Nikkie Plessen kennelijk nog je ene oor in en het andere weer uit.

Instagram

Nadia laat zien hoeveel verschillende outfits ze heeft:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen