Daphne Bunskoek vindt Ruud de Wild niet geloofwaardig: ‘Raar’

Daphne Bunskoek vindt het totaal niet geloofwaardig dat Ruud de Wild steeds roept dat hij zijn flopsoap eigenlijk helemaal niet wilde maken. “Alsof je daartoe gedwongen wordt!”

Ruud de Wild en Daphne Bunskoek © Wessel de Groot, RTL

We hebben door de jaren heen al heel wat BN’er-soaps voorbij zien komen, maar die van Olcay Gulsen en Ruud de Wild is wel héél leeg. En dan wordt het nog uitgezonden op NPO 1 ook; óngelooflijk vinden critici het. De heersende mening: hun leven is totaal niet interessant genoeg en ze zijn te narcistisch om likeable te zijn.

Dwarskop Ruud

Ruud probeert zijn geloofwaardigheid nog een beetje te redden door net te doen alsof hij die reallifesoap helemaal niet wilde maken. Hij beweert dat hij na drie dagen al wilde stoppen. “Het leek me een mooi experiment, dat was het ook. En ja, ik heb er enorm spijt van”, zei de radiomaker in het AD.

Opvallend, vindt Luuk Ikink dat. Hij zegt in de RTL Boulevard-uitzending van gisterenavond: “Ruud geeft vaak aan, als een soort enorme dwarskop in het programma, dat hij er helemaal geen zin in heeft om het op te nemen. Hij is de cameraploeg al heel snel heel erg zat.”

Daphne sceptisch

Rob Goossens denkt dat Ruud iedereen een groot plezier had gedaan als hij gewoon was gestopt. “Had-ie ze er maar uitgetrapt, want dan was deze ellende ze bespaard gebleven.”

Collega Daphne Bunskoek gelooft Ruud helemaal niet. “Het is natuurlijk heel raar dat je doet alsof je het niet wil en het wél doet. Alsof je door de kijker gedwongen bent om een inkijkje in je leven te geven!”

Rob: “Ja, je had ook gewoon kunnen zeggen: ‘We doen aan deze onzin niet mee.’”

Reutelende serie

Het is een ramp voor het imago van Ruud en Olcay, meent Rob. “Als je dan ziet dat Olcay bij ons, bij Boulevard, is weggegaan om meer verdiepende programma’s te gaan maken… Ze heeft toen onder andere twee programma’s over huiselijk geweld gemaakt, die allebei gewoon echt mooi waren en waarin je haar van een nieuwe kant zag…”

Hij vervolgt: “Ruud heeft Diagnose De Wild gemaakt over natuurlijk wat er gebeurde nadat hij zijn diagnose kreeg. Dat was zo goed, dat ik gewoon niet snap dat je je nu laat verleiden om zo’n oppervlakkig, reutelend realityserietje te maken.”

Olcay reageert

Waarom hebben Ruud en Olcay niet gewoon de stekker eruit getrokken toen hij zogenaamd niet meer wilde?

Daarover zegt Olcay in het AD: “Continu al die mensen om ons heen, ik wist wel dat dit naast radio, zijn podcast en de kunstbusiness te veel zou worden voor Ruud. Ze waren er altijd en je kunt nu eenmaal niet zomaar stoppen met draaien.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ruud de Wild zegt dat hij die soap met tegenzin deed. Geloofwaardig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen