Bert van der Veer waarschuwt RTL 4: ‘Vier talkshowhosts is te veel’

Bert van der Veer, oud-programmadirecteur van RTL 4 en voormalig regisseur van onder meer Barend & Van Dorp, denkt dat het roer om moet op de late avond van de familiezender.

Talkshowsterren © RTL

Het gaat sinds de komst van Vandaag Inside niet goed met de late avond van RTL 4. Er is een beeld ontstaan van een hele carroussel aan late-night-sterren die vooral bezig zijn met wanneer ze als eerst op vakantie kunnen. Na zes weken talkshow verzuchtte Beau van Erven Dorens gisteren op Insta: “Ik ben na een talkshowperiode even in de luwte.”

Vier is te veel

Even in de luwte na zes weken? De grens lijkt steeds eerder bereikt. Nog even en de talkshowsterren moeten aan het infuus als ze er vijf uitzendingen op hebben zitten. Uitzendingen die tegenwoordig tot overmaat van ramp ook nog eens eindeloos duren: RTL rekt álle programma’s om zoveel mogelijk zendtijd te vullen met zo weinig mogelijk titels.

Bert van der Veer, de voormalig zenderbaas van RTL 4 en die jarenlang als regisseur op de set heeft gestaan van talkshows, denkt dat het roer om moet. Hij zegt in het AD: “Ik vind wel dat er vreemde keuzes worden gemaakt. Zoals vier presentatoren voor één talkshow.”

‘Gek geworden?!’

Het is volgens Bert echt heel ongebruikelijk dat de late avond van een grote zender als RTL 4 niet één belangrijk gezicht, maar vier roulerende gezichten heeft. “Als je dat aan een Amerikaan vertelt, zegt hij: ben je gek geworden?”

Waar de kijker met Vandaag Inside een vaste afspraak hebt, heb je bij RTL inmiddels geen idee meer wie er ’s avonds op zender komt. “Het publiek wil wennen aan hoe Beau, of Eva het doen. Maar net als je het gewend bent aan de een, zit er weer een ander. Zo bouw je geen steady publiek op.”

Veel te lang

Ook waarschuwt Bert voor het feit dat alle programma’s, waaronder de talkshows, tegenwoordig maximaal gerekt worden op RTL 4. “Dan worden ze niet beter.”

En daar is Angela de Jong, de gevreesde diva van het AD, het helemaal mee eens: “Kostentechnisch vast heel interessant, want je spaart andere programma’s uit en kan er een extra reclameblok in proppen, maar de kijker jaag je ermee naar een andere zender of streamingdienst.”

Instagram

Bert kan overigens niet altíjd inschatten wanneer iets ’te veel’ is:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen