Jeroen van Koningsbrugge gesloopt: ‘Gemakzuchtige zakkenvuller’

Jeroen van Koningsbrugge wordt flink door de mangel gehaald door de bekende tv-regisseur Bert van der Veer. Hij vindt de komediant absoluut niet grappig. “Gemakzuchtige zakkenvuller!”

Bert van der Veer en Jeroen van Koningsbrugge © NPO, Tom Cornelissen

Er zijn op televisie veel sterren die afkomstig zijn uit de komediehoek. Daarvan is Jack Spijkerman misschien nog wel het succesvolste voorbeeld, zegt de bekende talkshowregisseur Bert van der Veer. Jack heeft jarenlang met veel succes Kopspijkers gepresenteerd en maakte daarna een miljoenenklapper bij het Talpa van John de Mol.

Jack en Ruben

Dat heeft hij knap gedaan, aldus Bert op zijn kanaal met tv-analyses. “Jack Spijkerman was de eerste cabaretier die ontdekte dat televisie niet alleen lucratiever was dan het theater, maar ook nog eens aanmerkelijk minder inspanning vereiste. Sindsdien liep de comedyclub leeg.”

Veel komedianten hebben het voorbeeld van Jack gevolgd. “Ruben Nicolai was de spekkoper: hij ontwikkelde zich tot een heuse presentator. Anderen werden jurylid of deelnemer.”

Zakkenvuller

Ruben Nicolai is behoorlijk allround, maar veel van die komedianten die zich aan televisie wagen zijn erg gemakzuchtig, vindt Bert. “Knapen als Leo Alkemade en Ruben van der Meer hoefden hoogstens te kijken alsof ze leuk waren. Schril contrast met hun Vlaamse collega’s in De Slimste die echt hun best deden met iets gevats of anekdotisch te komen.”

En dan komt Jeroen van Koningsbrugge aan de beurt bij Bert. “De allerergste zakkenvuller zonder echt leuk te zijn is Jeroen van Koningsbrugge.”

Gemakzuchtig

Bert heeft Jeroen eens goed geanalyseerd. “Ik nam mij voor hem eens een tijdje te volgen nadat hij in achtereenvolgens DNA Stars en (een herhaling van) Ik Hou Van Holland opdook.”

Wát een afknapper, aldus Bert. “Toen ik hem hoorde zeggen: ‘Ik liet een wind, daarom keek ik zo raar’ was ik al klaar met deze gemakzuchtige lolbroek. Dan nog altijd liever Gerard Joling.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen