‘Kneitervals optreden Mia en Dion schuld van techniek? Onzin!’

Het Songfestival-stelletje Mia Nicolai en Dion Cooper wijt hun kneitervalse optreden op een preparty in Madrid aan de techniek, maar dat is volgens Ronald Molendijk onterecht. “Onzin!”

Mia en Dion © YouTube

De ons-kent-ons-commissie van AvroTros heeft het neefje en nichtje van Duncan Laurence geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Het gaat om ene Mia Nicolai en Dion Cooper, waar tot voor kort nog niemand van had gehoord. En nu is gebleken waarom.

‘Waren de in-ears!’

Mia en Dion hebben afgelopen weekend namelijk opgetreden tijdens een Songfestival-feestje in Madrid en dat was dermate vals dat sommigen er nu voor pleiten om desnoods Sieneke en haar orgel weer van stal te halen. Nou, dan moet je het wel héél bont gemaakt hebben.

Wat is er aan de hand met die twee? Kunnen ze überhaupt wel zingen? Volgens de AvroTros konden ze er niks aan doen. In het AD: “Waarschijnlijk lag het aan de in-ears (de oordopjes, red.), waardoor ze geen goed geluid kregen. De techniek was gewoon niet goed en dan wordt het heel lastig.”

Vals en Valser

Ronald Molendijk gelooft niets van het excuus. “In-ears zijn van die koptelefoontjes die je oren echt helemaal afsluiten. Die worden op maat in je oor gegoten en dan hoor je ook bijna niks meer. Daar wordt dan een mix op gemaakt. In het ene schuifje zit de muziek en in het andere schuifje je stem. Daar kan eigenlijk niks fout aan gaan.”

Mia en Dion, inmiddels ook bekend als Vals en Valser, zijn volgens hem gewoon niet ervaren genoeg. Ronald vervolgt in Shownieuws: “Ik zit in een appgroepje met verschillende muziekproducers en ik kreeg eigenlijk alleen maar van iedereen: ‘What the f*ck? Waarom sturen we dit naar het Songfestival?’”

Oortje eruit

Áls er al iets mis is met je in-ears, dan doe je ze gewoon uit, aldus Ronald. “Stel dat er iets mis is gegaan op een soort manier, dan zie je ook de onervarenheid van deze artiesten, want een grote artiest – iemand die dat gewend is – die trekt dat ene oortje gelijk uit zijn oor.”

En dan? “Dan liggen er altijd nog speakertjes op de grond en als dat ook niet gebeurt, dan doe je ze alle twee uit en zeg je: ‘Stop!’”

Onervaren

Patty Brard, die jarenlang gezongen heeft met Luv’, beaamt dat. “Ja, dan doe je ze allebei uit!”

Ronald vreest dat vriendjespolitiek bij AvroTros boven kwaliteit gaat. “We hebben Duncan Laurence heel veel macht gegeven bij dit liedje. Hij heeft het medegeschreven, medegeproduceerd, het staat op zijn label en hij heeft die mensen gekozen.”

Fragment

De kneitervalse Dion en Mia:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bewijzen Mia en Dion dat de schimmige selectieprocedure bij AvroTros opengebroken moet worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen