Frank Dane slacht Songfestival-duo Mia & Dion af: ‘Héél slecht!’

Het wordt steeds duidelijker dat het Songfestival-stelletje Mia & Dion niet is uitgekozen op hun kwaliteiten, maar op hun band met Duncan Laurence. “Dit is héél slecht”, aldus Frank Dane.

Frank Dane, Mia Nicolai en Dion Cooper © RTL, Jasper Suyk

De inzending van Mia Nicolai en Dion Cooper naar het Eurovisie Songfestival zorgt al sinds hun bekendmaking voor beroering. Er zijn tálloze liedjes ingestuurd naar de schimmige commissie bij AvroTros, maar toevállig wint het ietwat halfzachte stelletje dat door oud-winnaar Duncan Laurence naar voren is geschoven.

Kneitervals

Mia en Dion hebben tijdens een Songfestival-feestje in Madrid voor het eerst hun depressieve liedje Burning Daylight ten gehore gebracht (zie fragment onderstaand) en wat blijkt? Knéitervals. Alsof Cornald Maas en Jan Smit twee willekeurige passanten van de Albert Cuypmarkt af hebben gehaald om er makkelijk van af te zijn.

Ze vinden het bij RTL Boulevard niet om aan te horen. “Ik vind het een beetje pijnlijk dat dit dan zo uitgezonden wordt op Twitter en overal op social media”, aldus Lex Uiting.

Collega Frank Dane: “Maar dit is héél slecht toch?”

Heel slecht

Lex: “Nou, heel slecht, heel slecht. Het zou ook wel een ding kunnen zijn dat hij zichzelf nét niet genoeg hoorde in z’n oortjes ofzo.”

Frank: “Iets technisch misschien?”

Lex: “Ja, dat zou kunnen. Het is natuurlijk ook spannend voor de eerste keer zo’n liedje.”

Frank: “Het kan beter.”

Lex: “Ja, hij zat er eventjes naast. Kan gebeuren.”

Onervaren

En wat denken ze bij Shownieuws? Tooske Ragas: “Oef, hoe kan dit?”

Muziekkenner Ronald Molendijk: “Dit zijn vrij onervaren vocalisten. De dame heeft in een interview gezegd dat ze pas twintig keer op een podium heeft gestaan. Zij zijn in een soort sneltrein gesprongen en ik denk dat ze nu tegen zo’n stoomblok rijden.”

Het zou kunnen dat ze voor de eerste keer met zogeheten in-ears werken, aldus Ronald. “Dat zijn van die oortjes die je helemaal afsluiten voor de buitenwereld. Misschien zijn ze zich daar te barsten van geschrokken en zitten ze er volledig naast, maar ik vraag me dan af: is er niet gerepeteerd?”

Hoog in ademhaling

Dat is het echter niet alleen, aldus Ronald. “Wat je vooral hoort is dat ze beiden verschrikkelijk hoog in hun ademhaling zitten. Ik denk nervositeit.”

Tooske: “Ik heb gezongen in mijn leven en als je heel veel lessen hebt, leer je hoe je moet ademhalen en het ook als je heel nerveus bent een beetje te reguleren, zodat je jezelf kan redden. Je verwacht toch dat er elke seconde met hun gewerkt wordt? Dan moet je oefenen, oefenen, oefenen!”

Leontien van Moorsel hoopt op een escape. Bloedserieus: “Als dit niet beter wordt, mogen we dan niet iemand anders sturen?”

Fragment

Het optreden van Mia en Dion:

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen