Rutger Castricum bijna opgegeten door twee wolven: ‘Ik was alleen’

Het mag een wonder heten dat Rutger Castricum gisterenavond aan tafel zat bij Vandaag Inside. Hij is afgelopen weekend namelijk bijna opgegeten door twee wolven. “Ik rende hard weg.”

Rutger Castricum © SBS

Rutger Castricum, de nieuwste vaste gast van Vandaag Inside, heeft een horrorweekend achter de rug. De presentator kwam op een onverwacht moment, zonder andere mensen om hem heen, oog in oog te staan met twee wolven. Hij vreesde voor zijn leven en begon dan ook keihard te rennen.

Rutger op de Veluwe

Hoe is het precies gegaan? “Ik was op de Veluwe van het weekend en ik ging even een stukje hardlopen en toen stond ik ineens oog in oog met twee wolven. Echt waar”, vertelt hij in Vandaag Inside.

De angst die Rutger voelde was ongekend. “Ik heb wel getwijfeld om nog door te lopen, maar ik ben toch echt omgekeerd. Ja, ik durfde het toch niet. Ze liepen zo voorbij. Het waren er twee. Met zúlke poten. Ik dacht: ik durf het toch niet aan. Ik was alleen en er was daar helemaal niemand.”

‘Ben geen schaap’

Wolven vallen normaliter toch geen mensen aan? “Nee, dat zei een vriend van mij ook: ‘Je bent toch geen schaap.’ Dat is op zich wel waar. Ik loop wel een beetje zo. Hahaha.”

Johan Derksen: “In een roedel worden ze wel gevaarlijk.”

Rutger: “Ze waren met z’n tweeën, dus… Ik zag die rasters allemaal staan en dan kunnen die wolven ook geen kant op. Als ze dan geen voedsel kunnen krijgen, pakken ze toch straks wat ze pakken kunnen en dan loop ik daar.”

Niet kalm gebleven

Het advies is om kalm te blijven als je een wolf tegenkomt, maar dat is Rutger niet gelukt. “Ik ben echt keihard teruggerend.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat probleemwolven de kogel moeten kunnen krijgen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen