Annemarie van Gaal zou nooit dure tas kopen: ‘Max 4.000 euro’

Annemarie van Gaal mag dan wel een vermogende vrouw zijn, maar dat betekent niet dat ze met peperdure tassen rondloopt. “Dat gaat me te ver. Bij 4.000 euro houdt het echt wel op.”

Annemarie van Gaal © WNL

De meeste mensen zullen er niets van begrijpen: BN’ers die vanwege hun goedgevulde bankrekeningen met tassen van duizenden euro’s rondlopen, puur om hun imago een oppepper te geven. Zakenvrouw en tv-persoonlijkheid Annemarie van Gaal denkt er ook zo over. Zij vertelt in weekblad Weekend dat ze op de centen let.

‘Dat doe ik niet!’

Annemarie mag dan wel goed zijn voor miljoenen, maar dat betekent niet dat ze alles koopt wat los en vast zit, vertelt ze. Ze is van het consuminderen. “Daar zie ik wel wat in, dat je gewoon wat minder koopt. En dat je heel goed nadenkt over wat je koopt.”

Veel kleding is het gewoon niet waard, meent ze. “Met kleding denk ik snel: voor dat bedrag ga ik dat niet doen. Met meubels ben ik anders, omdat je er zo lang mee doet en je kijkt er iedere dag tegenaan. Meubels moeten duurzamer zijn dan kleding.”

Designertas

Hetzelfde geldt voor designertassen, aldus Annemarie. Zij vindt het belachelijk als vrouwen met peperdure tassen rondlopen en weigert hun voorbeeld te volgen. “Nee, nee, nee. Dat zou me echt te ver gaan.”

Ze vervolgt: “Wat ik maximaal aan een tas zou uitgeven? Als het echt een heel mooie is, best wel veel hoor. Een mooie Chanel-tas is toch ook wel snel 4.000 euro. Maar dan houdt het wel op.”

Ah, inderdaad. Dat valt dus niet onder de categorie belachelijk duur. Het is maar wat je referentiekader is.

50 euro

Tot slot laat Annemarie weten dat ze ook zuinig is als het gaat om boodschappen doen. “Ik kwam gisteravond trots thuis, omdat ik 50 euro bij de Albert Heijn had bespaard door de bonus, dat is best veel haha!”

En uit eten gaan? “Dat doen we niet zo vaak. Ik kook ook heel graag. Als we ergens gaan eten, geven we wel altijd een fooi.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u een tas van 4.000 euro belachelijk duur?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen