‘Ab Osterhaus schuldig aan plotselinge kijkcijferval Vandaag Inside’

Niet de extra lange uitzendduur, maar viroloog Ab Osterhaus is schuldig aan de plotselinge kijkcijferval van de vrijdagse Vandaag Inside, denkt Rob Goossens. “Hij past daar echt niet.”

René van der Gijp, Job Knoester en Ab Osterhaus © SBS 6

De kijkcijfers van de vrijdagse Vandaag Inside zitten in de lift naar beneden nu het programma op die uitzenddag is opgerekt tot anderhalf uur. Volgens kijkcijferkenner Tina Nijkamp is dat een duidelijk signaal dat de talkshow gewoon veel te lang duurt, maar Rob Goossens denkt dat er iets anders aan de hand is.

‘Ab past daar niet’

Rob stelt aan de desk van RTL Boulevard dat het de schuld is van viroloog Ab Osterhaus, die te gast was in de uitzending. “Het zijn natuurlijk nog steeds mooie cijfers, hè? Laat dat voorop staan. Maar ik denk dat het veel meer te maken heeft met het feit dat ze Ab Osterhaus aan de bar hadden zitten dan dat het wat langer was.”

Hoezo dan? “Ab Osterhaus past gewoon helemaal niet bij het programma. Je gaat op vrijdagavond dus een iets langere uitzending maken, je hebt livemuziek, dus dan zou ik zeggen: zorg ervoor dat er dan altijd een smaakmaker van het programma is.”

Özcan of Roxane

Juist voor de vrijdaguitzending moet je als Vandaag Inside putten uit je topgasten, denkt Rob. “Zoals Pieter Cobelens of Özcan Akyol of Roxane Knetemann en dat je niet dan met B- of C-garnituur komt te zitten, want dán zegt de kijker op vrijdagavond: dan ga ik lekker wat anders doen.”

Het zou zomaar kunnen dat Rob gelijk heeft. Fans van Vandaag Inside spreken zich onder een socials-post van het programma namelijk fel uit tegen Ab. Het gaat om tientallen reacties.

‘Walgelijke vent!’

Wat zeggen de VI-kijkers over Ab? “Walgelijk enge vent die mensen tegen elkaar heeft opgezet en er zelf schatrijk van werd”, aldus ene Steef.

Peter: “Wel jammer voor het programma dat de kijkers hem niet leuk vinden. Hij past totaal niet in het decor. Marktaandeel en kijkcijfers storten in.”

Herrie: “Jammer dat Ab nog steeds een podium krijgt om mensen bang te maken en zelf in de picture te blijven.”

‘Leugenaar!’

En zo gáát het maar door. Willem: “Vreselijke man. Dat jullie die leugenaar en fraudeur uitnodigen.”

Marram: “Dat jullie deze VEEARTS uitnodigen, hele slechte zaak. Doet het programma zeker geen goed!!”

Jacob: “Mensen gingen juist vooral kijken naar Vandaag Inside om figuren als Oosterhuis te ontlopen.”

En Jo: “Als jullie je eigen ramen gaan ingooien moet je vooral die gast uitnodigen die voorheen niet was weg te slaan bij die NPO-talkshows. Beetje rare gewaarwording dat Vandaag Inside zomaar ineens deze gast leuk begint te vinden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen