Ab Osterhaus hard aangevallen in De Oranjezomer: ‘Wat doe jij hier?!’

Ab Osterhaus is gisteren behoorlijk hard aangevallen in De Oranjezomer, de dagelijkse talkshow van de mannen van VI. Medegast Jacques Brinkman, een oud-tophockeyer, ergerde zich dood aan hem.

Jacques Brinkman en Ab Osterhaus © SBS 6

Het leek erop dat Ab Osterhaus geen idee had waar hij precies was terechtgekomen. “Ik zit meestal in Duitsland, dus ik kijk geen Nederlandse televisie. Het is een verrassing voor mij, maar het lijkt me heel erg leuk. Ik dacht dat het een interessant programma was, maar ik vraag het me af. Ik hoor net iemand zeggen dat het helemaal nergens over gaat.”

Ab Osterhaus aangevallen

Vervolgens ging Jacques Brinkman, tweevoudig olympisch kampionen hockey, er keihard in. “We zitten hier toch leuk over de sport te praten en over de Olympische Spelen? Een beetje corona komt er wel in voor, maar Ab is een expert in de virologie en niet in de topsport.”

Ab hoort helemaal niet thuis in een sportprogramma, vindt Jacques. “Ik zeg: als het over de Zomerspelen gaat en over de sport, laten we de virologen dan even thuislaten? Maar nogmaals: ik ben niet degene die ze uitnodigt.”

Coronamoe

Gastheer Wilfred Genee wist niet wat hij hoorde. “Dus we hebben eerst iemand die niet weet wat het programma inhoudt en vervolgens hebben we een gast die zegt: wat doet die viroloog hier? Dat is een beetje de samenstelling van het programma vanavond.”

Jacques: “Respect voor iedereen, maar ik denk dat we met z’n allen best wel een beetje coronamoe zijn.”

René van der Gijp: “Ik ben niet coronamoe. Ik vind het niet leuk, maar ik vind het wel een spannende tijd. Ik maak dit één keer mee in mijn leven.”

‘Dit wil je toch niet horen?!’

Ab vertelde vervolgens dat we veel vaker dit soort pandemieën zullen gaan meemaken. Jacques geërgerd: “Dat wil je toch niet in dit programma? Nee!”

Johan Derksen lachend: “Jij wil eigenlijk, Jacques, dat we Ab eruitgooien?”

Jacques: “Luister, dit wil je toch niet horen? Je kunt ook een keer nee zeggen tegen een programma. Dat je zegt: joh, ik kom een keer niet.”

René: “Hahahhaha!”

Wilfred: “Wat gebeurt hier allemaal?! We hebben hem toch uitgenodigd?”

Riedeltje

Jacques: “Toen Ab hier zou zitten, dacht ik: ik moet me wel een beetje inhouden. Het is niet persoonlijk bedoeld, maar het gaat mij meer om het feit dat we het meer over topsport moeten hebben. Natuurlijk speelt corona mee, maar je wil toch niet horen dat je de komende vijftig jaar alleen maar pandemieën hebt?”

“Ik kan het riedeltje horen wat al die virologen elke keer zeggen. Ik hoef er niet eens een viroloog voor te zijn om datzelfde riedeltje te doen: we moeten oppassen, het komt weer in de herfst als het gaat regenen en we naar binnen gaan.”

Wilfred: “Wat gebeurt hier allemaal zeg?!”

Ab slaat terug

Aan het eind van de uitzending hield René een pleidooi voor experts die in talkshows praten over hun vakgebied. Hij vindt het juist fijn om mensen te zien die verstand hebben van bepaalde materie.

Ab plagend tegen Jacques: “Ik ben het wel met René eens. Een hockeyer moet niet over voetbal praten.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u ook dat Ab Osterhaus niet thuishoort in De Oranjezomer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen