Op1 overwoog minder Ab Osterhaus: ‘Maar hij is een kijkcijferkanon’

De makers van Op1 hebben overwogen om Ab Osterhaus minder vaak aan te laten schuiven. Daar is uiteindelijk niet voor gekozen, omdat hij een kijkcijferkanon zou zijn. “De piek zit altijd bij hem.”

Carrie ten Napel en Ab Osterhaus © Op1

Er is vanwege zijn financiële belangen al vanaf het begin van de coronacrisis veel kritiek op de media-optredens van Ab Osterhaus. Hij schoof vorig jaar 33 keer aan bij Op1. “Daar hebben we het natuurlijk op de redactie ook over gehad. Moet er niet een wat langere pauze tussen zijn optredens?”, zegt presentatrice Carrie ten Napel in de VARAgids.

Kijkcijferkanon Ab

Uiteindelijk is daar niet voor gekozen, zegt Carrie. “Als je de kijkcijfers bekijkt: de piek zit altijd bij Ab.”

Is Ab een kijkcijferkanon? “Ja, dat blijkt. Het is haat-liefde misschien, maar als je terugkijkt naar wat hij zegt, dan heeft hij vaak gelijk gehad. Hij heeft tot in de oneindigheid gezegd: jongens, pas nou op, houd afstand, was je handen, het is nog niet voorbij. Kennelijk hebben we die boodschap nog steeds nodig. Het lijkt steeds eerst slecht te moeten gaan, voordat we ons weer aan die regels houden.”

Shit en kritiek

Het is volgens Carrie zwaar onterecht dat Ab zoveel kritiek krijgt. “Er is niemand die zo veel shit en kritiek over zich heen krijgt als Ab. Waarom wekt hij zo veel irritatie en agressie op? Hij is een waardevolle gast, en een leuke man bovendien.”

Ze vervolgt: “Ik vind het fascinerend dat mensen zo vaak zeuren over zijn wijntje. Gerard Joling heeft ook áltijd een glas witte wijn voor zijn neus, maar bij Ab is het een enorm probleem. Hij is ontzettend druk, maar als je hem belt, dan komt hij. En dat is niet alleen uit ijdelheid.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wil u meer of minder Ab Osterhaus op televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen