Even Tot Hier-heren maken gehakt van ‘boerenbully’ Yvon Jaspers

Yvon Jaspers is gisterenavond flink op de hak genomen in de kijkcijferhit Even Tot Hier. De mannen van de satirische tv-show zijn behoorlijk verbaasd over haar gedrag als boerenbully.

Niels van der Laan, Yvon Jaspers en Jeroen Woe © BNNVARA

Het zorgt voor flink wat onrust dat Yvon Jaspers zich lijkt te hebben ontpopt tot een soort gemene boerenbully. Ze deed vorige week in de kick-off van Boer Zoekt Vrouw echt heel gemeen tegen een boer die nog maagd is. “Hoe oud ben jij?”, vroeg ze hem bijna verwijtend. Toch hoeft ze niet op het matje te komen bij KRO-NCRV.

Trauma van Yvon

Wel wordt Yvon nu gestraft door de mannen van Even Tot Hier. Ze werd gisterenavond flink op de hak genomen in de kijkcijferhit. “Caroline van der Plas gaat de boeren redden”, merkt Niels van der Laan op een gegeven moment op.

Collega Jeroen Woe: “En dat mag ook wel, hè, want de boeren hebben helemaal niets meer.”

Niels: “Nee, die hebben geen bedrijven meer, geen toekomst en zelfs geen Yvon Jaspers meer.”

Jeroen: “Wat?!”

Niels: “Nee, zelfs Yvon Jaspers heeft zich tegen de boeren gekeerd. Heb je dat niet gezien?! Ach, Yvon heeft een boer die nog maagd is een levenslang trauma aangepraat. ‘Waarom ben je nog maagd, boer?’”

‘Arme boer!’

Na het fragment van Yvons gemene interview met boer Haico, zegt Niels: “Die arme boer! Yvon, wat doe je? Natuurlijk, het is wel een oplossing voor de stikstof als ze zich niet voorplanten, maar dit is sneu!”

Even later: “Caroline is toch een soort Yvon Jaspers, hè? Ze lijkt aardig voor de boeren, maar ze maakt ze kapot.”

Verderop in de uitzending gaat het over het aantal discriminatie-incidenten op grond van seksualiteit. Eén iemand blijkt in 2022 te zijn gediscrimineerd vanwege zijn of haar maagdelijkheid. “De dader is opgepakt”, klinkt het, waarna een grote foto van ‘Yvon J.’ in beeld verschijnt.

Aan het eind spelen Jeroen en Niels het onderonsje tussen Yvon en de arme boer ook nog eens na.

Matthijs en Wietze

Welke BN’ers waren nog meer de klos in deze Even Tot Hier? Jack van Gelder werd zittend in een bad gebruikt als metafoor voor de stikstofproblematiek en ook het drama van de nieuwe Marieke Elsinga-show Alles is Muziek kwam even aan bod: “Dat is onzin! Dit slaat als Irene Moors op een sjoelbak!”

Over de onrust die in Frankrijk is ontstaan over het verhogen van de pensioenleeftijd: “Het is een heel land vol Wietze de Jagers! Wat een luiwammesen!”

En over de protesten aldaar: “Het zijn de grootste vechtpartijen in Parijs sinds Matthijs van Nieuwkerk daar Chansons opnam.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen