Ab Osterhaus kan ermee leven dat hij geen wijn meer krijgt bij Op1

Ab Osterhaus kan ermee leven dat hij geen rode wijn meer mag drinken aan zijn Op1-stamtafel. Hij vindt het goed dat het programma zich aan alle coronaregels houdt, zegt hij in de Volkskrant.

Ab Osterhaus © NPO

Vlak voor de kerst zat Maarten Spanjes enigszins gepikeerd aan de talkshowtafel van Op1. Hij sprak zijn ergernis uit over de bardame: hij had gevraagd om rode wijn, maar kreeg vanwege de coronadrooglegging een glas water. “En ik zie hier altijd Appie Osterhaus aan de rode wijn”, foeterde hij.

Ab 0.0

Ab kon daar wel om lachen, maar ook hij zit tegenwoordig nuchter in de talkshow, vertelt hij aan de Volkskrant. “Ik kreeg toen al langere tijd water. Het is sappelen. Maar ik heb me geschikt in mijn lot. Natuurlijk is het goed dat het programma zich aan de regels houdt. Het gaat allemaal keurig netjes”, aldus de beroemde tv-viroloog.

Ook Ab krijgt nu een glas water en daar gruwelt hij behoorlijk van. Hij verklapte onlangs namelijk dat hij water hartstikke smerig vindt. “Als ik aan de talkshowtafel zit en ik krijg mijn glaasje rode wijn niet, krijg ik een soort ontwenningsverschijnselen. Ik wil gewoon mijn glaasje rode wijn. Water vind ik vies.”

Corona bij Op1

Hoewel Ab dus te spreken is over de coronamaatregelen bij Op1, is microbioloog Rosanne Hertzberger dat minder. Zij was onlangs te gast en voelde zich niet veilig. “De coronarisico’s van zo’n bijeenkomst met veel mensen zonder mondkapje, inclusief uitgebreide visagie, betekent dat ik de week erna niemand durf te zien”, schreef ze in NRC.

Op1-woordvoerder Bert Huisjes reageert in de Volkskrant: “Van OMT-leden als Diederik Gommers en Jan Kluytmans heb ik nog niets gehoord.” Toch neemt hij het serieus. “Niet iedereen in de studio schat de risico’s op corona altijd even groot in. We moeten avond in, avond uit op de regels blijven hameren.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen