Ab Osterhaus baalt niet van tv-exit: ‘Komt nog meer ellende aan’

Ab Osterhaus is niet in een zwart gat gevallen nu er geen talkshow is die hem nog belt. Tijdens de coronapandemie was hij meerdere keren per week op televisie, maar nu wil niemand hem meer.

Ab Osterhaus © SBS 6

De talkshow Vandaag Inside liet Ab Osterhaus gisteren nog één keer tv-viroloog spelen. “Goed dat je weer even in beeld komt. Er was een tijd dat je niet van de beeldbuis af was te slaan. Ben je in een zwart gat gevallen?”, aldus presentator Wilfred Genee.

Vogelgriep

Ab stelt dat daar geen sprake van is. “Nee, in tegendeel. Ik ben weer lekker aan het werk gegaan. Dat was geweldig. Er zijn weer allerlei nieuwe problemen, dus het houdt toch niet op.”

Wilfred: “Ja, daar zit je hier ook voor. Ik ben vorige week over de vogelgriep begonnen en toen werd ik hier een beetje uitgelachen, maar ik denk dat je nu gaat vertellen dat het heel serieus is toch?”

Ab: “Het is absoluut serieus.”

Heel bang

Als de vogelgriep op mensen overslaat, dan komt Ab weer elke dag op tv. “Dat is een beetje analoog aan waar we bang voor zijn, dat dat een keer gaat gebeuren. Wij waarschuwen eigenlijk al tientallen jaren voor de mogelijkheid dat zo’n vogelvirus overspringt op de mens en dat het bij mensen overdraagbaar wordt.”

Maar met corona zijn we nu wel klaar, toch? “Het kan heel goed zijn dat er nieuwe varianten komen. Dat zie je bij griep ook. Elke vier of vijf jaar heb je ook weer een variant die ook veel meer problemen geeft.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen