Janke Dekker prees Volkskrant wél na afslachting Matthijs: ‘Pijnlijk’

Janke Dekker slaat momenteel woest om zich heen vanwege de Volkskrant-onthullingen over haar man Tom Egbers, maar ze prees de krant wél toen Matthijs van Nieuwkerk het haasje was.

Janke Dekker en Matthijs van Nieuwkerk © SBS, NPO

Het imago van Janke Dekker ligt aan gort. Niet omdat haar man Tom Egbers zich heeft misdragen op de studiovloer van NOS Sport, maar vanwege serieuze twijfels over haar integriteit. Ze wist al jaren en jaren van Toms uit de hand gelopen affaire op de werkvloer én werd afgelopen december door RTL Boulevard gewezen op ander ongepast gedrag.

Merkwaardige draai

Tóch bleef Janke gewoon zitten als voorzitter van Mores, het meldpunt voor ongewenst gedrag in de media, en dat wordt haar door veel mensen kwalijk genomen. Door haar heeft het hele meldpunt zijn geloofwaardigheid verloren, maar toch kruipt Janke compleet in de slachtofferrol. Ze verwijt de Volkskrant bijvoorbeeld niet objectief te zijn.

Hypocriet, zegt Evert Santegoeds in Shownieuws. “Moet je eens even kijken wat voor een merkwaardige draai zij de afgelopen 48 uur gemaakt heeft, want vorig jaar zei ze dit.”

Janke prijst Volkskrant

Dan verschijnt Janke in beeld met een interview dat ze afgelopen 14 december gaf. Daarin laat ze zich uit over de Volkskrant-afslachting van Matthijs van Nieuwkerk. “Ja, kijk, dat Volkskrant-artikel was kennelijk nodig, want er was gemeld en er is niks mee gedaan. Dat is wel een rol van journalistiek om dat dan te melden als het niet goed gaat.”

Ze vervolgt: “Maar ik hoop dat organisaties zich dit nu ter harte nemen en dingen niet meer naast zich neer leggen, maar er serieus op ingaan, want een melder is niet lastig, maar wijst je op iets dat niet goed gaat in je bedrijf.”

‘Dit is zó pijnlijk’

Gênant, vindt Bart Ettekoven het. “O jongens, dit is toch zó pijnlijk.”

Evert: “Het geldt dus wel voor De Wereld Draait Door, maar niet voor NOS Studio Sport kennelijk als je deze woorden nog even tot je laat doordringen.”

Hij vervolgt: “Als de leiding niet ingrijpt, dan vindt ze in het geval van De Wereld Draait Door dat er een Volkskrant-artikel voor nodig is. Nu komt er nog een Volkskrant-artikel en gaat het over het werk van haar man en over haar man, en dan is het ineens van: nu gaan we misschien stappen ondernemen!”

Olie op het vuur

Janke zegt in het AD dat Toms affaire met een NOS-stagiaire inderdaad uit de hand is gelopen, maar dat het wangedrag van die stagiaire kwam, die hen zou hebben gestalkt. Bart: “Maar het rare is: wie je ook hoort op televisie of in interviews die op die NOS-redactie heeft gewerkt, die zeggen zich allemaal te herkennen in dat verhaal van de Volkskrant.”

Hij gelooft weinig van Janke’s verhaal. “Als het écht zo erg is geweest van die stalking, dan was hij toch gewoon naar de hoofdredactie toegestapt en had hij gezegd: ‘Deze vrouw stalkt mij. Het is of zij eruit of ik eruit, want ik ga niet met deze vrouw op één redactie zitten.’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Janke Dekker prees Volkskrant wél na Matthijs van Nieuwkerk-afslachting. Hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen