Sigrid Kaag wil niet naar Vandaag Inside: ‘Ik blijf trouw aan mezelf’

Sigrid Kaag is bewust niet ingegaan op de uitnodiging om aan te schuiven in Vandaag Inside. “Ik denk na over de programma’s waarvoor ik word uitgenodigd. Ik wil ook geloofwaardig blijven.”

Sigrid Kaag © RTL

De talkshows Jinek en Vandaag Inside hebben al weinig overlap, maar gisteren waren ze pas écht tegenovergesteld. Terwijl bij Eva Jinek de progressieve Sigrid Kaag aan tafel zat en het wangedrag bij NOS Sport werd afgekeurd, had Vandaag Inside de conservatie Mark Rutte op visite en werd datzelfde wangedrag juist gebagatelliseerd.

Sigrid uitgenodigd

Van de twee programma’s is Vandaag Inside veruit het populairst, maar toch heeft Kaag er naar eigen zeggen bewust voor gekozen om wél bij Eva te gaan zitten en niet bij haar concurrent Wilfred Genee. De leider van D66 is namelijk wel uitgenodigd; ze mocht langskomen in de uitzendingen van afgelopen woensdag en vrijdag.

Eva: “Bent u zelf uitgenodigd door VI?”

Kaag: “Ja, maar ik zit hier.”

Eva: “Als er morgen nog een kans is om daar heen te gaan, zou u daar heen gaan?”

Kaag: “Morgenavond hebben we een debat.”

Principiële keuze

Eva: “En als er geen debat was, zou u er dan heen gaan?”

Kaag: “Hahaha.”

Politiek verslaggever Joost Vullings: “We brengen u!”

Eva: “Als we u voorrijden! Nee, maar is het een principiële keuze?”

Kaag: “Ik blijf trouw aan mezelf. We hebben het eerder deze avond gehad over seksisme, over discussies over vrouwen, hoe vrouwen behandeld worden. Ik denk na over de programma’s waarvoor ik word uitgenodigd.”

Geloofwaardigheid

Het afslaan van de uitnodiging van Vandaag Inside is dus een bewuste keuze. “Ik wil ook geloofwaardig blijven. Ik heb een mening over seksisme in Nederland, over hoe we over elkaar spreken, de ruimte die we elkaar geven. Ik zal niet goed passen in elk programma en vice versa.”

Een grote verrassing is het niet dat Kaag niet is langsgekomen bij Vandaag Inside. Vorig jaar liet ze zich enthousiast uit toen het erop leek dat hert programma van de buis zou verdwijnen vanwege de kaarsrel. Toen het VI-trio weer terugkeerde, reageerde ze juist zichtbaar geïrriteerd.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Sigrid Kaag wil niet naar Vandaag Inside uit morele overwegingen. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen