Tom Egbers vol verdriet bij Khalid: ‘Maar hij bevestigt vrijwel alles!’

Tom Egbers zat gisterenavond vol verdriet aan tafel bij Khalid & Sophie om te vertellen over zijn geruchtmakende affaire met een stagiaire. “De conclusie is dat hij vrijwel alles bevestigt!”

Tom Egbers © NPO

Hij is hét gezicht geworden van alles wat er mis is en was bij NOS Sport: omroepcoryfee Tom Egbers. Met name het verhaal over zijn affaire met een stagiaire maakt veel los, omdat hij haar volgens de Volkskrant heeft gepest en getreiterd na het stuklopen van hun romance. Een romance die drie jaar heeft geduurd, zei de presentator gisteren in Khalid & Sophie.

Duistere periodes

Toms optreden bij Khalid & Sophie was zeer onverwacht. Hij appte gastheer Khalid Kasem slechts enkele uren voor de uitzending. Hoe het gaat? “Niet goed. Daar kun je je wel iets bij voorstellen. Je slaapt slecht. Niet eigenlijk. Je bent verteerd door verdriet over wat er nu gebeurt”, aldus de presentator, die bekent dat hij thuis met de gordijnen dicht zit.

Om te beginnen bekent Tom dat hij een vreemdganger is. “Ik ben 32 jaar getrouwd en heb een aantal duistere periodes gehad in die meer dan dertig jaar, waarin ik mezelf niet was, ongelukkig was, eenzaamheid voelde en in die periodes heb ik een aantal buitenechtelijke escapades gehad. Daar heb ik verdriet van en heb ik mijn gezin veel verdriet mee gedaan.”

De affaire met de stagiaire op de redactievloer van NOS Sport was een van die escapades. “Het was in 2005. Ze was een jonge, getalenteerde vrouw en zij was goed, zij was leuk, zij was geestig en zij was een aanvulling op de redactie. Zij was begin twintig en ik was een veertiger. We kregen een klik.”

‘Ze was geestig’

Ze besloten volgens Tom om samen van werk naar huis te rijden (‘we woonden 200 meter van elkaar’) en hij ging dan ook bij haar naar binnen. “Dit was geen seksuele relatie. Wij zoenden, als gelijkgestemden. Dat is leeftijdloos. Het was zoenen en daarbij bleef het. Bijna drie jaar denk ik.”

Mes in de rug

Tom heeft de affaire naar eigen zeggen afgekapt uit schuldgevoel en hij beweert dat zij dat niet kon accepteren. Zij zou daarop onwaarheden hebben gezegd tegen zijn vrouw Janke Dekker. “Ze heeft dingen gezegd die zó explosief en onjuist waren, maar tevens een bom vormden onder de reddingskansen van mijn huwelijk. Toen ontplofte ik.”

Wat deed Tom? “Ik was echt woedend en ziedend. Ik ben naar haar toe gegaan op de redactie en toen heb ik gezegd: ‘Ik ga nooit meer samen met jou een onderwerp maken. Wat je nu doet ervaar ik als een mes in de rug. Dit is te erg voor woorden. Je maakt niet alleen mij kapot, maar ook mijn gezin en mijn huwelijk.’”

Ontzettend verdrietig

Het klopt dat hij de stagiaire herhaaldelijk heeft uitgescholden op de redactie, zoals in de Volkskrant staat. “Dat zijn wel woorden die ik herken. Als iemand je een mes in de rug steekt, dan maak ik dat duidelijk. Dat heb ik fout gedaan. Dat had ik niet moeten doen en zeker niet – ik meende het destijds wel – dat andere collega’s er deelgenoot van werden.”

Het klopt volgens Tom echter niet dat hij een vinger-op-keelgebaar heeft gemaakt. “Ik ben niet iemand die aan doodsbedreigingen doet. Ik weet dat dat niet gebeurd is en dat ik dat nooit heb geuit.”

Verder ontkent Tom dat hij haar is ‘blijven lastigvallen’, dat hij een machtspositie had bij de NOS en dat hij niet Aïcha Marghadi’s mentor is geworden vanwege zijn reputatie op vrouwengebied. “Ik ben ontzettend verdrietig.”

‘Hij bevestigt alles’

Tom krijgt gemengde reacties op zijn interview. Angela de Jong bij Jinek: “Als ik het helemaal afpel, kan ik niet tot een andere conclusie komen dan dat hij eigenlijk bevestigt wat er in de Volkskrant staat. Dat er een relatie was, dat die uitging en dat er daarna een sfeer ontstond op de redactie die niet oké was.”

Ze vraagt zich af wat Tom hier nou daadwerkelijk mee is opgeschoten. “Het probleem is natuurlijk de cultuur op die redactie en dat bleef in dit interview gewoon keihard overeind staan.”

Pestgedrag

Patty Brard, die ook te gast was bij Khalid & Sophie, is niet onder de indruk. Zij zegt bij Shownieuws: “Het is natuurlijk heel gek dat er maandag in het AD een interview staat met zijn vrouw die zegt dat ze ervan overtuigd is dat hij nooit pestgedrag heeft vertoond, om vanavond te horen dat hij toegeeft dat hij wel degelijk pestgedrag heeft vertoond.”

De mannen van Vandaag Inside vonden het interview ‘ongemakkelijk’. “Ik had het niet gedaan als ik hem was”, aldus René van der Gijp.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wast Tom Egbers te veel zijn handen in onschuld?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen