Nadia Moussaid shockeert: ‘Talkshow in vooravond NPO 1 níet live’

Nadia Moussaid zorgt voor een behoorlijke verrassing: haar nieuwe talkshow in de vooravond van NPO 1 wordt níet live uitgezonden. “Je wil toch vooral iets zien wat heel erg live is daar?!”

Nadia Moussaid © Geert Broertjes

NPO 1 haalde het ongewenste De Vooravond van de buis omdat het ‘niet urgent genoeg’ was en nu gaan ze op hetzelfde tijdstip een talkshow uitzenden die niet eens live op televisie komt. De nieuwe talkshow van Nadia Moussaid blijkt namelijk vooraf te worden opgenomen; om geld te besparen slechts twee op een dag.

Twee per dag

Het is ongelooflijk, zegt Angela de Jong in haar AD Mediapodcast. “Ik begrijp dat het een soort Sonja Barend-achtige, Oprah Winfrey-achtige opzet moet krijgen met heel veel mensen en heel veel meningen. Het wordt ook niet live en dat vind ik eigenlijk het meest schokkende voor dat tijdstip.”

Collega Dennis Jansen, mediajournalist van de krant, vult aan: “Twee uitzendingen op een dag worden er opgenomen, heb ik begrepen.”

‘Je wil toch live?!’

Angela vindt het onbestaanbaar. “Ja, dan heb je er dus in vijf dagen tien afleveringen op staan. Dan kun je dus ook Op1 blijven presenteren, want ik begreep dat ze dat ook blijft doen. Ik vind het nogal een aparte keuze van de publieke omroep.”

Ze vindt het een gigantische misser. “Je wil toch vooral iets zien wat heel erg live is daar? Gewoon het live-gesprek van de dag. Als je toch iets doet wat niet live is, geef me dan maar Een Huis Vol, denk ik altijd.”

‘Wat proberen’

Dennis wil het wel een kans geven. “Ze kunnen wel wat proberen. Er zijn zoveel talkshows.”

Angela heeft dat gevoel minder. “Ja, maar livetelevisie blijft toch een stuk spannender om naar te kijken dan als je weet dat alle foutjes en uh’s en ah’s er sowieso uitgeknipt zijn.”

Wat zegt Tina?

Wat vindt Tina Nijkamp er eigenlijk van? Hetzelfde. “Oei. Dat is slecht voor de kijkcijfers, want minder actueel en daardoor veel minder dwingend.”

Ze besluit: “Hopelijk wordt het ook geen Lagerhuis of Rondom 10/Hollandse Zaken-achtig programma. Dan kan het kijkcifertechnisch nog wel eens heel erg lastig gaan worden om 19 uur.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Nadia Moussaid maakt haar talkshow niet live. Vindt u dat wél urgent?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen