Rob Goossens belt Boulevard af na ruzie met Peter van der Vorst

Rob Goossens heeft in het verleden eens een buitengewoon forse aanvaring gehad met Peter van der Vorst. “Het raakte me zó diep dat ik RTL Boulevard drie kwartier van tevoren afbelde.”

Rob Goossens en Peter van der Vorst © RTL

Een thuiswedstrijd voor Peter van der Vorst: de machtige contentdirecteur van RTL wordt deze week in Veronica Superguide geïnterviewd door een van zijn eigen mensen, namelijk Rob Goossens van RTL Boulevard. “We kennen elkaar natuurlijk al wel een paar jaar. Ik hoop dat dat helpt”, lacht de machtige tv-bobo in het televisieblad.

Peter van der Mol

Peter doet in het vraaggesprek een opvallende onthulling, namelijk dat hij Rob een keer tot de orde heeft geroepen na het geven van zijn onafhankelijke mening: “Ik ben zelf ook weleens boos geweest – op jou bijvoorbeeld, omdat ik vond dat je iets schadelijks had gezegd over een collega. Maar daar heb ik volgens mij wel mijn excuses voor aangeboden.”

Een uiterst merkwaardige anekdote. Rob staat immers aan de desk bij RTL Boulevard om zijn onafhankelijke mening te geven, maar kennelijk is dat minder gewenst als het over RTL-collega’s gaat. Dit soort acties zijn we natuurlijk niet gewend van een oud-journalist als Peter van der Vorst. Wat zijn dit voor John de Mol-achtige praktijken?

Rob reageert

Rob en Peter gaan er in het interview verder niet op in. Hoe zit het precies met dat telefoontje? De tv-kenner laat desgevraagd weten: “Dat vond destijds ongeveer drie kwartier voor een Boulevard-uitzending plaats en de basisvraag was, of zo voelde het in ieder geval voor mij, of ik het recht had om alles over RTL-collega’s te zeggen.”

Hij vervolgt: “We waren het niet eens, to put it mildly. Het feit dat de directie vond dat ik minder onafhankelijk was dan ik me waande, raakte me zo diep dat ik Boulevard meteen heb laten weten dat ik de uitzending van die avond niet meer zou doen. Uiteindelijk heeft de samensteller me weten op te peppen en heeft de kijker hopelijk niks gemerkt.”

Onafhankelijk

Het werpt de vraag op of Rob zich na zo’n reprimande nog wel vrij voelt om zijn onafhankelijke mening te geven in RTL Boulevard. Hij stelt dat er ‘natuurlijk niemand in de wereld volledig onafhankelijk is’, maar: “Ik streef ernaar om zo onafhankelijk mogelijk te zijn. In mijn contract met Boulevard heb ik dat dan ook altijd expliciet laten vastleggen.”

Het is volgens Rob niet zo dat hij nu semi-gekneveld achter de desk zit. “Ik zweer op de kinderen van Linda de Mol dat dat de enige keer in inmiddels meer dan vijfhonderd keer Boulevard was dat ik dacht: oké, ik kan dus blijkbaar toch niet alles zeggen. Ik ben ook nooit geschorst of zoiets, ook al had ik dat na mijn Tino Martin-uitglijder volkomen terecht gevonden.”

Uitgepraat

Rob heeft het uitgepraat met Peter. “Toen we het later bij hem op kantoor hebben uitgepraat, heeft Peter gelukkig herhaald dat ik wel degelijk onafhankelijk ben en daarmee was het voor mij ook weer oké. In mijn contracten sindsdien is dat ook weer zwart op wit vastgelegd. Dus ja, ik voel me vrij om te zeggen wat ik wil bij Boulevard en dat is me veel waard.”

“Want laten we wel wezen: als ik me toch moet inhouden, kan ik beter bij een ander niet nader te noemen entertainmentprogramma gaan zitten. Ga je nog steeds naar de hel omdat je je vrijwillig hebt laten beperken in je vrijheid van meningsuiting, maar kun je er in ieder geval tot die tijd een Maserati van rijden.”

Eva Jinek?

Nu rest natuurlijk nog wel de vraag waar Peter nou eigenlijk zo boos over was. Dat wil Rob niet zeggen (‘dan maak ik het groter dan het is’), maar het zou niemand verbazen als Peters dorpsgenoot Eva Jinek de reden is van het conflict.

Eva was twee jaar geleden namelijk píslink op Rob vanwege speculaties in RTL Boulevard over een tweede zwangerschap. De talkshowdiva had veel last van het gerucht en noemde het broddelwerk van Rob. Hij verdedigde zich vervolgens door de schuld neer te leggen bij RTL, dat in zijn ogen zeer gebrekkig communiceerde.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Peter van der Vorst die boos een onafhankelijk deskundige van RTL Boulevard opbelt. Gaat te ver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen