Rob Goossens: ‘RTL schuldig aan zwangerschapsgerucht Eva Jinek’

Rob Goossens vindt het vervelend dat Humberto Tan een sneer heeft uitgedeeld aan Bridget Maasland, zijn collega bij RTL Boulevard. Niet zij, maar RTL is uiteindelijk schuldig aan het zwangerschapsgerucht over Eva Jinek. Dat stelt hij op Twitter.

Rob Goossens en Eva Jinek Beeld: RTL

Bridget Maasland en Rob Goossens suggereerden vrijdagavond in RTL Boulevard dat Humberto Tan wordt toegevoegd aan het late-night-team van RTL 4 omdat Eva Jinek zwanger zou zijn. Daar is Humberto behoorlijk pissig over: in het radioprogramma Veronica Inside noemde hij deze suggestie van zijn RTL-collega’s vanochtend ‘idioot‘.

Rob wijst naar RTL

Rob vindt het heel erg vervelend dat Eva Jinek nu geconfronteerd wordt met deze geruchten, maar schuift de schuld door naar RTL. Die zou RTL Boulevard niet goed genoeg hebben uitgelegd waarom Humberto Tan wordt toegevoegd aan het presentatieteam, waardoor deze geruchten zijn ontstaan.

De televisiekenner legt het verhaal uit in een draadje op Twitter. “Voor wie nieuwsgierig is hoe onzinverhalen uit de tv-wereld nieuws worden: de ‘zwangerschap’ van Eva Jinek is helaas een goed voorbeeld. Draadje!”, begint hij.

Humberto gaat aanvankelijk een zondageditie van RTL 4’s late talkshow presenteren, maar komt in de zomer ook doordeweeks op de buis. “Eervol, maar ook opmerkelijk. Vijf dagen eerder was namelijk aangekondigd dat Beau een zondagavondtalkshow krijgt. Wanneer begint Humberto dan? Dat is niet duidelijk. Wel krijgt hij óók de sportzomer.”

RTL zwijgt

RTL wil die vragen niet beantwoorden, meent Rob. “RTL wilde daar vrijdagmiddag geen verdere duidelijkheid over scheppen. Twee talkshows van dezelfde producent met twee grote sterren op één avond, dat vind ik raar en dat heb ik dus ook gezegd in de Boulevard-uitzending. Wat er dan wel gaande is? Geen idee.”

“Vervolgens heb ik gezegd dat RTL misschien iets weet over een van de andere presentatoren dat wij nog niet weten. Zonder het uit te spreken zullen veel kijkers hebben gedacht: ‘zoals een zwangerschap?’ Daar maakte Bridget een opmerking over waarna we naar het volgende item gingen.”

‘Geen gerucht’

Rob vindt niet dat we Bridgets insinuatie dat Eva mogelijk zwanger is moeten zien als een gerucht. “Feit is: er is helemaal geen ‘gerucht’ over een zwangerschap. En één opmerking die daarop zou kunnen hinten, maakt nog steeds niet dat er een gerucht is over een zwangerschap. Er is alleen een rammelend verhaal van RTL.”

“Maar als Mediacourant het ‘oppikt’, Wilfred Genee ernaar vraagt, Humberto Tan erop reageert, Radio Veronica een persbericht verstuurt en verschillende media het fragment online zetten, dan zou je zomaar kunnen denken dat er een ‘hardnekkig gerucht’ de ronde doet.”

Enorm klote

Het grote slachtoffer is hier Eva Jinek, vindt Rob. “‘Wij van de media’ vermaken ons daar kostelijk mee, maar in alle eerlijkheid is het voor Eva Jinek natuurlijk enorm klote. Zij kan weer een week fotografen schieten in de Noordwijkse duinen, terwijl niemand haar überhaupt iets heeft gevraagd.”

Samenvattend zegt Rob: “Er is geen zwangerschapsgerucht, er zijn alleen vraagtekens bij het gapende gat in de verklaring van RTL4. En Eva wordt er nu de dupe van dat de zenderleiding dat gat weigert te dichten. (Thanks for listening to my Ted-talk).”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen