Johan Derksen over liefdesbreuk Humberto Tan: ’Niet piepen nu!’

Johan Derksen vindt het op zich tragisch dat de liefdesbreuk van Humberto Tan voor de showmedia gewoon entertainment is, maar stelt tegelijkertijd dat de presentator nu niet mag ‘piepen’.

Johan Derksen en Humberto Tan © SBS, RTL

De relatie tussen Humberto Tan en zijn geliefde Ineke Geenen is na maar liefst dertig jaar op de klippen gelopen. Hij is volgens Yvonne Coldeweijer wel héél intiem met een jonge blondine, waarmee hij meermaals is gespot door spionnen. Niet alleen zij, maar ook Evert Santegoeds ergert zich eraan dat Humberto zijn relatieperikelen eerder nog ontkende.

Menselijke tragedies

Johan Derksen vindt het altijd een beetje treurig als relatieproblemen worden gebruikt als entertainment. Hij zegt in Vandaag Inside: “Die showprogramma’s verheffen menselijke tragedies tot show.”

Hij vervolgt: “Nu zie je overal weer dat Humberto z’n huwelijk voorbij is op een of andere wijze en dan denk ik: ja, dat geeft een hele hoop spanning in zo’n gezin, er zijn kinderen bij betrokken en de showprogramma’s vallen over elkaar heen om berichten te maken. Er liggen fotografen in de bosjes. Dan denk ik: als dat nieuws is…”

‘Hij mag niet piepen’

Tafelgast Job Knoester is het daarmee eens. “Het is totaal niet relevant wat hij met z’n huwelijk doet. Ik moet wel denken aan zijn vragen aan Waylon trouwens.”

Humberto heeft Waylon in oktober live op televisie gevraagd naar zijn vreemdgaan. Dat werd toen al bekritiseerd door Johan, die de talkshowhost zelfs met een juicekanaal vergeleek. Nu zegt hij: “Ja, ja, hij heeft boter op zijn hoofd, want hij deed er zelf ook aan mee, dus hij mag nou niet piepen.”

Privacy

Toch blijft het Johan verbazen dat hele persoonlijke details zo breed worden uitgemeten in de pers. “We hebben onze mond vol in Nederland van privacy, we hebben zelfs een wet voor de privacy en het lullige: heel Nederland zit ook nog met open mond voor de tv daarnaar te kijken.”

De vermeende nieuwe liefdesaffaire van Humberto is overigens door de presentator ontkend. Hij stelt dat zijn verschijningen met de bewuste blondine werkgerelateerd zijn.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Humberto Tan vraagt Waylon live op televisie naar zijn vreemdgaan, maar wil niet over zijn eigen privéleven praten. Wringt dat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen