Angela de Jong reageert op complottheorie over haar oorbellen

Angela de Jong, een van de invloedrijkste columnisten van ons land, reageert op de complottheorie over haar oorbellen. Die zouden haar betrokkenheid bij een nieuwe wereldorde verraden.

Angela de Jong © RTL

Als tv-columnist met een groot podium heeft Angela de Jong veel invloed op het imago van BN’ers, tv-zenders en tv-programma’s, maar er zijn mensen die denken dat haar invloed nog veel verder reikt. Haar bekende kleurrijke oorbellen, die ze niet alleen vaak draagt op televisie maar waarmee ze ook op de foto bij haar AD-column staat, wekken argwaan.

Verdachte oorbellen

Volgens complotdenkers lijken de oorbellen van Angela wel héél erg op een infographic van de Verenigde Naties, waarin een aantal duurzame ontwikkelingsdoelstellingen worden omschreven die in 2030 wereldwijd zouden moeten zijn ‘geïmplementeerd’. Dat zou volgens dit complot verband houden met de installatie van een nieuwe wereldorde.

Eva Jinek stipte het gisteren aan in haar talkshow, waar Angela aan tafel zat. “Angela, jij bent geen politicus of beleidsmaker, je bent zoals we weten een tv-recensent. Jij krijgt ook WEF-beschuldigingen naar je hoofd. Het gaat allemaal om deze foto. Dit is een foto die we van jou kennen in de krant.”

‘Leg het even uit’

Dan laat Eva de beroemde foto zien die altijd bij Angela’s column staat. Hierop poseert Angela met haar oorbellen van 195 euro. “Die staat altijd bij jouw column als je over tv schrijft. Het gaat over jouw oorbellen. Misschien kun je het uitleggen.”

Angela: “Ja, jullie mogen het uitleggen, want ik dacht: wat is dit?!”

Nieuwsuur-journalist Rudy Bouma: “Ik denk dat het om de ‘sustainable development goals’ gaat van de Verenigde Naties.”

Eva: “Juist, de duurzame langetermijnsdoeleinden van de Verenigde Naties.”

‘Lijkt op je oorbellen’

Rudy: “Ja, dit is de Verenigde Naties, maar dit wordt voortdurend gekoppeld aan het World Economic Forum. Die hebben ook nauwe banden.”

Eva: “Dus dit is een… Hoe noem je zoiets? Een diagram van de VN.”

Rudy: “Ja, het zijn de doelen van de VN voor 2030. Die worden vertaald als vreselijke doelen, terwijl het allemaal heel ideëel is is. Dat lijkt wat op haar oorbellen, ja.”

Eva: “Dan gaan we terug naar de oorbellen, want dit is moeilijk te volgen, dus je moet goed opletten. Complottheoristen denken dat jij die oorbellen draagt omdat jij een WEF- dan wel VN-langetermijnsdoeleindeaanhanger bent.”

Angela reageert

Hoe reageert Angela daarop? Bekent ze haar betrokkenheid of is het puur toeval? “De kleurtjes komen overeen. Ik kreeg het toegestuurd en ik dacht: nou ja, oké, top, weg ermee”, aldus de opiniediva, die eerder al slachtoffer was van de theorie dat ze geen echt mens zou zijn.

Rudy: “Dat is ook gebeurd met de oorbellen van Marion Koopmans.”

Eva: “Geen accessoires dragen. Dat is eigenlijk de boodschap ervan.”

Tweet

Een van de complotdenkers:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de oorbellen van Angela de Jong verdacht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen