Johan Derksen hekelt Humberto Tan: ‘Hij is net een juicekanaal!’

Johan Derksen ergert zich aan de manier waarop Humberto Tan de in opspraak geraakte zanger Waylon heeft geïnterviewd. “Dan ben je net zo goed of slecht als een juicekanaal.”

Humberto Tan en Johan Derksen © RTL 4, SBS 6

Waylon zegde een tv-optreden bij Eva Jinek af omdat zij het meer over zijn vreemdgaan wilde hebben dan hij, maar ook Humberto Tan deed zondagavond een poging om juice te halen bij de zanger. De presentator durfde de zanger niet op de man af te vragen naar het bedrog van zijn vriendin Bibi Breijman, maar deed dat wel met allerlei rare omwegen.

‘Dat is schandelijk’

Heel erg laf, vindt Johan Derksen. “Dat vond ik schandelijk, weet je wel. Humberto is zo’n man die altijd correct wil zijn en de ideale schoonzoon wil spelen en geen goed woord over heeft voor juicekanalen”, zegt hij in Vandaag Inside.

Dat strookt niet met de manier waarop hij Waylon heeft geïnterviewd, vindt Johan. “Dan heeft hij Waylon aan tafel en daar weet je van dat hij niet naar Jinek is gegaan, omdat hij dat gezeik over zijn vreemdgaan niet wil. En dan gaat hij heel omfloerst… Dan heeft hij een heel verhaal en dan gaat hij er tóch over beginnen.”

‘Hij is een juicekanaal!’

Humberto is uiteindelijk net zo erg als een juicekanaal, vindt Johan. “Waylon kwam er gewoon z’n Nederlandstalige album promoten. Humberto is ook zo’n wokefiguur en dat hij dan toch weer dit doet, dan denk ik: dan ben je net zo goed of slecht als een juicekanaal.”

Het is sowieso niet relevant om het in de media over vreemdgaan te hebben, meent hij. “Ik vind het totaal niet relevant als iemand hier aan tafel te gast is, of hij ook nog is vreemdgegaan. Dat interesseert me geen reet.”

Wat vindt Evert?

Evert Santegoeds, de hoofdredacteur van Privé, is het eens met Johan. “Doe het nou niet. Als je niet gewoon de kracht hebt om te zeggen: ‘Hoe zat dat nou?’, dan moet je niet beginnen over: ‘Jij als artiest…’ En dan gaat hij van links naar rechts. Zo ongemakkelijk, Humberto”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

Het stoort Evert dat Humberto het niet direct aan Waylon durfde te vragen, maar dat hij allerlei omwegen zocht. “Ik vond het een stuitend moment om de link te leggen met een liedje en dan over zijn vreemdgaan, ‘maar als je het niet wil zeggen, moet je ook niet…’ En: ‘Ik heb ook niks gezegd!’ Doe het dan gewoon niet!”

Ongelooflijk gênant

Humberto zet zich hiermee voor schut, vindt Evert. “Je weet al dat hij niet naar Eva Jinek ging omdat daar gezegd werd dat ze het daar over wilden hebben. Vervolgens gaat Humberto het er alsnog via een zijsprong over hebben en dan pakt het zó uit.”

“Ik vond het werkelijk ongelooflijk gênant.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Humberto Tan was bij Waylon keihard naar juice aan het vissen. Hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen