Hélène Hendriks verschijnt op televisie met gecremeerde kroket

Hélène Hendriks is op televisie verschenen met een gecremeerde kroket. Het gaat hier niet om Rachel Hazes, maar om de variant met paneermeel. “Is dit nou echt een scheldwoord?”

Hélène Hendriks en Rachel Hazes © SBS 6, NPO

Als er íemand ontslag op staande voet verdient, dan is het wel de pr-adviseur van Rachel Hazes, als ze die al heeft. Juist door een verbod te eisen op haar bijnaam ‘gecremeerde kroket’, zal deze alias haar voor de rest van haar leven blijven achtervolgen. Werkelijk íedereen drijft inmiddels de spot met haar kroket-eis en zo ook Hélène Hendriks.

Hélène met kroket

Hélène hield gisterenavond in haar talkshow HLF8 een behoorlijk aangebrande kroket omhoog. “Jongens, ik zit ergens mee. Ik twijfel een heel klein beetje, misschien kunnen jullie mij helpen: is dit nou wel of niet een gecremeerde kroket?”

De bijnaam ‘gecremeerde kroket’ is door een willekeurig persoon op internet verzonnen en Yvonne Coldeweijer heeft die term omarmd, omdat het gewoon heel geestig klinkt. Rachel is er boos over, maar Hélène vraagt zich af of dat wel nodig is: “Is dat nou echt een scheldwoord, een gecremeerde kroket?”

Telegraaf-journalist Wierd Duk vindt van niet. “Ik moest heel erg lachen, ja. Dat vind ik heel creatief.”

Streisand-effect

Veel mensen zien deze misser van Rachel nu al als het Nederlandse equivalent van het zogenoemde Streisand-effect. Dat verschijnsel is vernoemd naar Barbra Streisand, die in 2003 een rechtszaak aanspande tegen een website om het verwijderen van foto’s van haar huis, wat leidde tot enorme publiciteit en meer dan 400.000 extra bezoeken op de site.

Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds vindt het ongekend dat niemand Rachel hier op gewezen heeft. “Wie adviseert Rachel? Wie is haar media-adviseur? Dat moet je nóóit in een rechtszaak gaan uitvechten. Dat blijft nu áltijd aan haar hangen door deze zaak”, zegt hij aan de desk van Shownieuws.

Groot uigelicht

Yvonne Coldeweijer, die de kroket-term structureel bezigt op haar juicekanaal, is het daarmee eens. “Het wordt nu groot uitgelicht, zodat ook mensen die mij niet volgen deze term nu kennen”, vertelt ze aan NU.nl.

Journalist Ton F. van Dijk ziet het als een publicitaire afgang. “Niet slim van Rachel Hazes”, twittert hij.

Evert begrijpt überhaupt niet waar Rachel zich zo druk om maakt. “Het is niet ongeestig op zich.”

Showkenner Bart Ettekoven zegt in reactie op Evert: “Toen die term voor het eerst viel in de rechtszaak, zag je ook bij iedereen de mondhoeken omhooggaan.”

Zin in kroketje

Rachel zal vast en zeker uit haar éigen krokante korstje springen als ze ziet hoeveel media haar koosnaampje nu omarmen. “De gecremeerde kroket, zoals Yvonne zegt, eist rectificatie van onjuiste en kwetsende uitlatingen”, zei Eddy Zoëy gisteren bijvoorbeeld tijdens een intro in RTL Boulevard.

En aan het eind van de uitzending: “Jongens, verrassing: de keuken heeft kroketten voor ons. Ze ruiken wel een beetje gecremeerd.”

Luuk Ikink daarop: “Ik heb wel zin in een kroketje.”

Meelwormtosti

Actrice Nienke ’s Gravemade hoopt dat de rechter Rachel verzoekt om dit soort kwesties voortaan op te lossen door de kaders van haar incasseringsvermogen iets op te rekken:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rachel Hazes die ten strijde trekt tegen 'gecremeerde kroket': handig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen