Mogelijk Matthijs van Nieuwkerk-achtige toestanden bij NOS Sport

Het lijkt erop dat zich ook Matthijs van Nieuwkerk-achtige toestanden hebben afgespeeld op de redactie- en studiovloer van NOS Sport. Een externe partij gaat hier nu onderzoek naar doen.

Studio WK 22 © NOS

De NOS laat een externe vertrouwenspersoon een inventarisatie uitvoeren naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag op de sportafdeling, laat de omroep zojuist weten in een persbericht. De eerste signalen wijzen erop dat zich hier ook Matthijs van Nieuwkerk-achtige toestanden hebben voorgedaan.

NOS-Matthijs

Het wordt door de omroep erg serieus genomen, zegt een woordvoerder. “Naar aanleiding van het artikel in De Volkskrant over DWDD, heeft de hoofdredactie van NOS Sport een oproep gedaan aan de medewerkers om zich te melden indien er ervaringen van ongewenst gedrag zijn.”

De persvoorlichter vervolgt: “Deze oproep heeft ertoe geleid dat meerdere medewerkers een ervaring van grensoverschrijdend gedrag hebben gedeeld. Ervaringen van vroeger maar ook van korter geleden. Deze verhalen neemt de NOS zeer serieus.”

Vertrouwenspersoon

Om die reden heeft de hoofdredactie van NOS Sport aan de omroepdirectie verzocht een extern vertrouwenspersoon een inventarisatie te laten doen naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport.

De inventarisatie bestaat onder meer uit het achterhalen van de aard en impact van de signalen en de stappen die er genomen moeten worden om dit aan te pakken en in de toekomst te voorkomen, aldus de omroep. “Deze inventarisatie wordt volledig onafhankelijk en onder strikte vertrouwelijkheid uitgevoerd.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen