‘Matthijs van Nieuwkerk wil na huisarrest terug op tijdslot DWDD’

Matthijs van Nieuwkerk wil na zijn zelfopgelegde huisarrest graag terugkeren op het tijdslot van De Wereld Draait Door, heeft mediakenner Rob Goossens gehoord in de wandelgangen.

Matthijs van Nieuwkerk © Benjamin Kamps

Jarenlang leek het erop dat Matthijs van Nieuwkerk gewoon weg zou komen met zijn horrorgedrag als De Wereld Draait Door-presentator, maar zijn slachtoffers hebben eindelijk gerechtigheid gekregen. De presentator zit nu al ruim een half jaar thuis en dat maakt je nederig; iets wat ieder mediafiguur volgens Alexander Klöpping wel kan gebruiken.

Schreeuwende Matthijs

Het is te hopen dat Matthijs dat geschreeuw een beetje heeft afgeleerd, want anders zal zijn nieuwe vriendin Martha Riemsma inmiddels wel een gehoorapparaatje kunnen gaan halen. Die arme vrouw hoopte via Matthijs een mooie tv-carrière op te bouwen, maar in werkelijkheid is ze nu vooral druk met het opkloppen van zijn kussens.

Inmiddels is duidelijk geworden dat Matthijs langzaam toewerkt naar zijn grote tv-comeback, maar wat gaat hij precies doen? Rob Goossens heeft het een en ander gehoord in de wandelgangen, onthult hij in de RTL Boulevard van gisteren.

DWDD terug op tv?

Rob heeft zelfs gehoord dat Matthijs openstaat voor 19.00 uur op NPO 1, de plek waar hij jarenlang De Wereld Draait Door maakte. “Wat ik dus hoor is dat hij eigenlijk het hele pallet eigenlijk wel weer interessant vindt. (…) Hij is natuurlijk de grote talkshowhost en zelfs dat domein, daar zou hij dus wel weer interesse in hebben.”

De mediakenner vervolgt: “Zelfs een dagelijkse talkshow zou een optie zijn. Dat is in ieder geval wat er in NPO-kringen rondgekletst wordt, waarbij je natuurlijk wel moet aantekenen: er wordt heel veel gekletst in Hilversum.”

‘Het is een optie’

Matthijs kan nog steeds van alles eisen, denkt Rob. “Het is natuurlijk wel zo: iemand die zó groot is kan in principe zeggen: ‘Het zou mij leuk lijken om het weer om 19.00 uur te doen.’ Dan gaan ze kijken of daar mogelijkheden zijn. Nadia is natuurlijk niet echt geworden wat iedereen ervan hoopte, dus dat is een optie. Khalid & Sophie is oké, maar kan beter.”

Hij vervolgt: “Wat dat betreft is er ruimte. Wat ik hoorde vanuit de producenten is dat zij voorzichtig gepolst waren van: ‘Ga eens nadenken of er iets te bedenken is voor dat 19.00 uur-tijdslot.’ Daarvan zegt de NPO overigens van: ‘Ho, wacht eens even, zo’n vraag hebben we echt niet gesteld. We willen alleen ideeën voor het tijdslot van First Dates op NPO 3.’”

Blauwdruk

De NPO ontkent dus de geruchten en zegt alleen op NPO 3 iets nieuws te willen, náást First Dates. “Maar als hij terug zou komen… Dát tijdstip heeft hij natuurlijk in de vingers. Als hij een late talkshow zou gaan maken, zou hij weer helemaal vanaf nul beginnen, want dat is weer een heel ander genre.”

Marc Overmars, die de kritiek op hem deed verstommen met nieuwe successen, kan als voorbeeld dienen. “Dat kan een soort blauwdruk zijn voor Matthijs. Van: als ik nu wéér een geniaal programma om zeven uur ga maken, dan zijn mensen de vervelende dingen rondom De Wereld Draait Door weer vergeten en dan blijft over dat dat echt gewoon mijn tijdslot is.”

Geen harde roddel

Angela de Jong vindt de geruchten van Rob een beetje zwak. “Ik heb het gezien bij Boulevard en ik vond dat er heel weinig aanwijzingen in zaten dat dat zo was. Nee, ik vond het niet echt een heel harde roddel”, reageert ze bij Marcel & Gijs.

“Ik kan het me bijna niet voorstellen. Wel dat hij terugkomt, want niemand wil zijn carrière op deze manier afsluiten, maar weer een dagelijkse talkshow op zijn leeftijd wat hij vijftien jaar heeft gedaan? Dat kan alleen maar minder zijn.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen