Monique Westenberg: ‘Bruiloft met André? Allemaal zó’n onzin!’

Monique Westenberg ontkent de hardnekkige roddel dat een liefdeshereniging en bruiloft met André Hazes jr. eigenlijk de finale had moeten worden van zijn docuserie. “Zó’n onzin!”

André Hazes jr. en Monique Westenberg © Videoland

Anderhalve week geleden verraste Monique Westenberg vriend en vijand met haar openhartige optreden in de vijfdelige documentaireserie van haar (ex-)geliefde André Hazes jr. In de laatste aflevering van die serie gaf André aan dat hij het graag ooit nog eens zou proberen met Monique, waarop zij weer aangaf daar momenteel ‘te bang‘ voor te zijn.

Monique geeft interview

Vlak na die documentaireserie bleek André zijn laatste scharrel Sarah Salah alweer te hebben gedumpt. Daarop zou hij uit huis gezet zijn door zijn hysterische moeder Rachel en weer teruggekeerd zijn in de armen van Monique.

Toevallig ligt morgen de nieuwe Beau Monde in de winkel met daarin een groot interview met Monique, dat vermoedelijk al een maand geleden is afgenomen. Dat lijkt kort geleden, maar in André’s wereld kun je dan al drie vrouwen ten huwelijk hebben gevraagd en er misschien nog wel meer hebben gedumpt. Oftewel: zegt niet zo heel veel.

‘Werkt niet met André’

Monique zegt in het tijdschrift stellig dat er geen hereniging met André meer in zit. “We hebben beiden gezegd dat we elkaars grote liefde zijn, maar ook dat het tussen ons niet meer werkt. Er is te veel gebeurd en we hebben een ander toekomstperspectief. Ik ben op de helft van mijn leven en wil die tweede helft gewoon rust voelen en het fijn hebben.”

Ze vervolgt: “We houden van elkaar, maar ik denk dat de vorm die we nu hebben gevonden – als papa en mama – ons alle drie veel meer brengt. Stel dat we wél weer iets met elkaar waren begonnen en het werkt wederom niet. Dan moet je je kind opnieuw teleurstellen, dat willen we hem niet nog een keer aandoen.”

Nieuwe vent

Sterker nog: Monique geeft aan open te staan voor een nieuwe vent. “Ik gun mezelf wel een leuke nieuwe partner, en ik gun het André ook; iemand bij wie we stabiliteit, veiligheid en rust vinden. En ik hoop vooral dat we het dan ook leuk met elkaar kunnen hebben, zoals ik bij mijn ouders en hun nieuwe partners heb gezien.”

Als Mo een nieuwe vent heeft, mag ze dan nog wel in André’s huis blijven wonen? “Nu we uit elkaar zijn, hebben we met elkaar afgesproken dat het voor die kleine het fijnst is dat wij hier samen blijven wonen, omdat het een prettige en veilige omgeving is”, zegt de influencer, die benadrukt dat ze zelf altijd ‘financieel onafhankelijk’ is geweest.

Sterker nog: “Ik ben van plan zelf iets te gaan kopen, niet om er te gaan wonen, maar om te investeren. Dus nee, ik ben niet financieel afhankelijk.”

Bruiloft

Wat klopt er trouwens van de geruchten dat Monique zélf de paparazzo heeft gebeld die haar en André heeft ‘betrapt’ in Florida? “Er is zelfs gezegd dat André boos op mij was, omdat ík de media had gebeld. We hebben samen zitten lachen om die berichten, want we weten allebei dondersgoed dat dat niet zo is.”

Al met al komt er dus geen bruiloft aan? Yvonne Coldeweijer en Evert Santegoeds stellen dat het eigenlijk de bedoeling was dat André’s docu daarmee zou eindigen. “Ja joh, dat was allemaal zo’n onzin.”

Sneer aan Yvonne

Tot slot lijkt Monique nog een pittige sneer uit te delen aan Yvonne. “Laatst postte ik in een week twee boottochtjes en schreven ze (Yvonne, red.) dat ik een boot aan het aftroggelen was bij André. Waar haal je het vandaan? (…) Zo’n juicekanaal krijgt blijkbaar voldoening van onwaarheden verspreiden.”

Dan: “Diegene heeft zelf waarschijnlijk geen kinderen en beseft niet hoe heftig de reacties kunnen zijn. Soms denk ik ook: kom eens een bak koffie drinken en ga het gesprek met me aan. Ik denk dat je dan heel anders over me praat. Als je zo lelijk kunt doen over anderen, denk ik dat je zelf behoorlijke issues moet hebben.”

Yvonne reageert

Hoe denkt Yvonne over dit interview? Zij zegt: “Uiteraard begrijp je dat dit gaat om een maandblad en interviews voor dit soort bladen weken geleden zijn gedaan. Ik stond zelf een paar maanden geleden op de cover en bij publicatie was het interview ongeveer vier weken oud. In Hazes-weken maakt dat natuurlijk een verschil van dag en nacht.”

De nieuwe Beau Monde ligt vanaf morgen in de winkels.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen