Monique Westenberg ’te bang’ voor hereniging met André Hazes jr.

Monique Westenberg geeft aan het slot van de langverwachte docuserie over André Hazes jr. antwoord op een prangende vraag, namelijk: wil ze nou wél of niet met hem verder? “Ik ben te bang.”

André Hazes jr. en Monique Westenberg © Videoland

Het houdt de showmedia al tijden bezig: komen André Hazes jr. en Monique Westenberg nou weer bij elkaar of niet? Ze komt uitgebreid aan het woord in zijn nieuwe docu voor Videoland, die gisterenavond in première is gegaan. Oók over zijn huwelijksaanzoek op 12 december 2020 en het verbreken van de verloving drie maanden later.

‘Ik haatte hem’

André geeft toe dat hij dat ‘niet netjes’ heeft gedaan en Monique zegt: “Ik haatte hem. Zóveel pijn had ik, zoveel pijn. Dat was een klap. Echt een klap. Ik had het niet aan zien komen. Door hoe het thuis was. We gingen op vakantie en zijn gedrag daar veranderde in één keer. Ik begreep niet wat daar gebeurde.”

Volgens hem was Monique verliefd geworden op een man die hij niet kon blijven en heeft hij de relatie daarom verbroken. Zij: “Van mij hoefde hij niet iemand te zijn. Zichzelf. Alleen hij weet niet wie hij zelf is. Ik kan ook niet exact zeggen wie hij is, want ik heb hem in zoveel gedaantes gezien en voorbij zien komen.”

‘Eindelijk, Dré’

Monique is er ongelooflijk blij mee dat André vorig jaar zomer besloot af te kicken. “Ik las ’s ochtends vroeg op internet: ‘André Hazes heeft een burn-out.’ Toen dacht ik: oké, er is nu echt iets goed mis. We gingen facetimen en toen zei hij: ‘Ik moet je wat vertellen. Ik ben een paar maanden weg. Ik ga afkicken.’ Ik moest huilen en zei: ‘Eindelijk, Dré, eindelijk.’”

Ze heeft daar naar eigen zeggen jaren om ‘gesmeekt en gebeden’. “Of hij alsjeblieft zijn jeugdtrauma’s aan wilde gaan, want daar kwam alles vandaan. ‘Ik ben Hazes’, ‘het zijn mijn genen’, ‘ik mag niet gelukkig zijn in dit leven’, ‘ik kan met niemand gelukkig zijn in dit leven’. Mijn telefoon staat vol met dit soort uitspraken van hem.”

Grote liefde

André vertelt in de docu dat Monique voor hem de ware was en mogelijk nog steeds is: “Ik merk, en dat klinkt misschien echt heel stom want ik ben pas 28, dat ik mijn grote liefde al heb gehad. Alleen ging dat niet meer.”

Hij vervolgt: “Ik heb dat altijd jammer gevonden en als er dan iemand anders in mijn leven komt, dan probeer ik het daarmee en daar kan ik ook echt verliefd op worden. Alleen ik heb echt geen zin meer om het op te bouwen, want niemand gaat meer voelen wat wij hebben gevoeld.”

Opnieuw proberen

Heel graag zou André het nog eens opnieuw proberen. “Monique kent mij en weet hoe zij was met mij in het begin en hoeveel er is gebeurd daarna. Die heeft mij af zien glijden. Het feit dat ik nu zo ben doet haar wel veel ja. Zij zegt ook: ‘Ik heb zeven jaar lang gebeden voor deze man.’ Wie ik nu ben gun ik maar één vrouw en dat is Monique.”

Hij vervolgt: “Ik moet eerst mezelf fixen, maar als dat gelukt is en ik zou het niet opnieuw met haar proberen op deze manier, dan krijg ik daar de rest van mijn leven spijt van. Daar ligt mijn focus.”

Wil Monique?

Wil Monique dat ook? “Wat ik moeilijk vind: zoals jij nu bent, zo heb ik jou altijd gewild. Ik hoopte dat je ooit zo zou worden en nu zijn we niet samen. Dat vind ik moeilijk.”

Ze vervolgt: “Hoe ik de toekomst zie? Ik heb helaas geen glazen bol. Ik weet het niet, ik vind het moeilijk. Zou je nu aan mij vragen: ‘Wil je weer een relatie met deze man?’, dan zeg ik: ‘Nee’, want ik zou het niet eens kunnen. Ik gun het Dré ook zo, maar ik ben ook veel te bang.”

André: “Er is geen vrouw op de wereld als wie ik zoveel hou als van Monique. Dat gaat ook nooit meer gebeuren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hoe lang houdt André Hazes jr. het uit met zijn nieuwe vriendin Sarah Salah?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen