Glennis Grace krijgt trap na van aantal BN’ers: ‘Haar straf is te laag’

Glennis Grace krijgt van een aantal BN’ers een flinke trap na. Zij vinden de straf die ze heeft gekregen voor haar geweld in de Jumbo te laag. “Een taakstrafje van 200 uur, welk signaal is dat?!”

Glennis Grace © RTL

Het verbaast veel mensen ten zeerste dat Glennis Grace voor haar geweldsexplosie in de Jumbo alleen maar een taakstraf heeft gekregen van 200 uur. Ze hoeft niet de gevangenis in, zelfs niet voorwaardelijk, omdat ze volgens de rechter al onevenredig hard gestraft is in het publieke domein.

Stella kritisch

Opiniemaker Stella Bergsma kan leven met deze straf, maar vindt het wel aan de lage kant. “Ja, prima. Je kan nog zeggen dat het nog meer had gekund. Laatst kregen die milieuactivisten er nog twee maanden celstraf bij. Het had nog iets meer gemogen, maar mogen we dan nu door en haar ook verder met rust laten?”

Hoewel ze de straf wat aan de magere kant vindt, is het volgens Stella wel tijd om de heksenjacht nu los te laten. “Op een gegeven moment als ze dat dan heeft gedaan, wil ik ook weer dat ze haar carrière kan oppakken.”

Lichte straf

Privé-baas Evert Santegoeds denkt dat Glennis mazzel heeft. “Ze komt hier goed mee weg en ik hoop dat ze dat zelf ook inziet. Dat is kennelijk de strafmaat in Nederland”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

Wierd Duk wijst erop dat blokkeerfries Jenny Douwes 240 uur taakstraf kreeg. Vindt hij de straf voor Glennis licht? “Ja, in vergelijking wel. Wat had Douwes nou gedaan? Die had opgeroepen om de activisten die uit de Randstad kwamen tegen te houden. Dat was ludiek en dan krijgt ze 240 uur”, zegt hij in Vandaag Inside.

Harry boos

Harry Vermeegen is zelfs ronduit boos. “200 uur taakstrafje, dat is het dan. Als je nou zo iemand alleen maar 200 uur taakstraf geeft, wat voor signaal geef je dan af aan de maatschappij?”, zegt hij op zijn opiniekanaal.

De maatschappij is al verziekt genoeg, zegt hij. “Want hoe gaat dat dan? Als kinderen een beetje stevig worden toegesproken of er gebeurt even wat op school, dan komen gelijk die ouders: húp naar die school toe, en die gaan me daar tekeer en die beginnen te schreeuwen omdat het hen dan niet zint.”

Klein leger

Glennis is net zo, aldus Harry. “Het beviel haar niet, mevrouw was een beetje upset en mevrouw gaat op hoge poten met een soort klein leger daar de Jumbo in en gaat daar maar knokken. En dat signaal geef je nu af. Er kan toch wel minimaal een maandje cel voor af, voor dit?”

Hij vervolgt: “Dan geef je in elk geval even aan aan iedereen in Nederland: je kan niet zomaar als het je niet bevalt met een zooitje mensen naar de supermarkt gaan en de boel in elkaar slaan. Zij moet hier natuurlijk om lachen, 200 uur taakstrafje. Dat doe je gewoon, vingers in je neus. Dat is toch geen straf? Nee!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de straf voor Glennis Grace (alleen 200 uur taakstraf) te laag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen