Glennis Grace krijgt alleen taakstraf: ‘Onevenredig zwaar getroffen’

Glennis Grace is veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur voor openlijke geweldpleging in haar buurt-Jumbo. Een voorwaardelijke celstraf blijft uit omdat ze al ‘onevenredig zwaar’ zou zijn gestraft.

Glennis Grace © Instagram, RTL

De rechter heeft gesproken: Glennis Grace is samen met drie anderen verantwoordelijk voor de ‘geweldsuitbarsting‘ in haar plaatselijke Jumbo-supermarkt. Het Openbaar Ministerie eiste een taakstraf van 200 uur én een maand voorwaardelijke gevangenisstraf, maar de rechter laat die voorwaardelijke straf achterwege.

Onevenredig zwaar

Volgens de rechter is Glennis namelijk al behoorlijk gestraft. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman: “In haar nadeel weegt mee dat zij de initiator was, en dat ze minderjarigen betrok bij haar actie. Maar ze is ook onevenredig zwaar getroffen door wat er is gebeurd (vindt de rechter, red.). Glennis krijgt geen voorwaardelijke celstraf.”

Het is volgens de rechter wel evident dat Glennis op geen moment is uitgelokt. Het is allemaal haar schuld. “Van de zijde van de Jumbo-medewerkers is gedurende het hele incident geen sprake geweest van enige agressie.”

Geen mishandeling

De rechtbank heeft Glennis vrijgesproken van mishandeling, omdat daar onvoldoende bewijs voor is. Ook voor bedreiging wordt ze niet vervolgd. “Motherf*cker, ik snijd je keel door als je het de volgende keer weer doet”, zou ze gezegd hebben. Er zijn echter geen getuigen die dat gehoord hebben.

Dat Glennis medewerker Timo pijn en/of letsel heeft bezorgd, vindt de rechtbank niet bewezen. “De jongeman kreeg ook klappen en trappen van anderen. Ook het medeplegen van de mishandeling van Rik is niet bewezen”, aldus Saskia. “Haar ex Dion K. wordt voor die onderdelen wel veroordeeld.”

Niet voldoende

Veel mensen op Twitter vinden de straf voor Glennis niet voldoende. Zo zegt Daan: “Tja, je gaat met een groep naar de Jumbo, drie medewerkers klappen gekregen en lange tijd in angst gezeten. Dan voelt een taakstraf niet als een afdoende sanctie ten opzichte van het leed van de slachtoffers.”

Ton wijst er echter op dat Glennis een internationale carrière nu wel kan vergeten: “Met deze veroordeling is haar kans om in Amerika aan haar carrière te werken voorbij. Ze komt het land niet meer in met een veroordeling voor dit strafbare feit.”

Teletekst

De veroordeling van Glennis heeft ook Teletekst gehaald:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het vervelend vinden als de media op zoek gaan naar een schoffelende Glennis Grace?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen