Evert Santegoeds verwacht dat HLF8 einde jaar van buis verdwijnt

Privé-baas Evert Santegoeds verwacht dat de talkshow HLF8 aan het eind van dit jaar van de buis verdwijnt, na slechts anderhalf jaar seizoen. “Ik denk dat het een stille dood gaat sterven.”

Evert Santegoeds en Johnny de Mol © SBS 6

Johnny de Mol stopte een half jaar geleden abrupt met de presentatie van zijn talkshow HLF8 toen zijn positie onhoudbaar werd vanwege alle beschuldigingen aan zijn adres. Momenteel wordt het programma afwisselend gepresenteerd door Hélène Hendriks en Leonie ter Braak, maar dat is een tijdelijke situatie.

Johnny is het beu

De aanstelling van Hélène is er eentje met tegenzin; zij maakt liever uitsluitend televisie over sport, maar heeft zich tot november laten inboeken. Over twee weken houdt zij er dus in principe mee op. En Leonie vertrekt aan het eind van dit jaar helemaal bij SBS 6, omdat zij de overstap maakt naar RTL 4.

Het was de bedoeling dat Johnny in november terug zou keren als presentator van HLF8, maar dat staat op losse schroeven. Een goede vriend van hem heeft in De Telegraaf laten weten dat hij even geen zin meer heeft in tv-maken.

Fikse tik

Privé-baas Evert Santegoeds is als entertainmentkenner van Shownieuws een van Johnny’s collega’s bij SBS 6. “Hij heeft een fikse tik gehad van die affaire”, zegt de bladenmaker. “Hij is er nu van af, maar het is nog niet voorbij.”

Evert denkt dat Johnny helemaal niet meer terugkeert in HLF8. “De vraag is zelfs of hij ooit terug gaat komen bij HLF8, maar ik moet er eerlijk bij zeggen dat het ook afhangt van de toekomst van het programma. Daarvan is gezegd dat het nog heel lang doorgaat, maar ja: ik weet het eigenlijk niet.”

Stille dood

HLF8 houdt op te bestaan, is de verwachting van Evert. “De cijfers zijn niet van dien aard dat het per se een verrijking van de vooravond van SBS 6 is en als hij er zelf geen zin meer in zou hebben, dan denk ik dat het een stille dood gaat sterven aan het eind van het jaar.”

Als de talkshow aan het eind van dit jaar van de buis verdwijnt, dan heeft HLF8 uiteindelijk anderhalf seizoen gelopen. Een zeer bescheiden score.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke vervanger van Johnny de Mol ziet u liever in HLF8?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen