Johnny de Mol lijkt tv-carrière beu, Hélène Hendriks weet van niks

Johnny de Mol keert, ondanks dat zijn naam is gezuiverd, voorlopig niet terug op televisie. Hij is het allemaal even goed beu. Het opvallende? Zijn vervanger Hélène Hendriks weet nog van niks.

Johnny de Mol en Hélène Hendriks © SBS 6

Een vriend van Johnny de Mol is gisteren behoorlijk uit de school geklapt in een groot artikel van De Telegraaf. Het was de verwachting dat de presentator snel weer terug zou keren aan de talkshowtafel van HLF8, maar niets is minder waar. “Het is hem allemaal niet in de koude kleren gaan zitten”, zegt een naaste vriend van hem in de krant.

Johnny is het zat

Johnny is het allemaal even goed zat. “Johnny heeft altijd gezegd: als ik mijn gelijk heb gehaald dan ben ik de volgende dag weer op tv. Maar nu het eenmaal zover is, moet hij daar nog niet aan denken. De impact van de hele situatie is nog lang niet voorbij.”

Hij heeft zich anderhalf jaar lang ‘gegijzeld’ gevoeld. “Media die niet wilden afwachten hoe politie en justitie hun werk deden en hun eigen vonnis al wel klaar hadden. (…) Johnny gaat even op vakantie. Hij is de laatste tijd steeds lustelozer en meer aangeslagen geweest.”

Flierefluiter

De hele Mol-familie weet niet goed om te gaan met teleurstellingen, legt de vriend uit. “Hij is natuurlijk altijd een vrolijke flierefluiter geweest, een zondagskind dat het in het leven altijd meezat. Dat geldt ook wel voor Linda. Als de wind ineens uit een andere hoek waait, is dat een ervaring waar je mee moet omgaan, maar gemakkelijk is dat niet.”

Het is de bedoeling dat Johnny nu ‘een tijdje met vakantie gaat’. “Of hij terugkeert bij HLF 8? Dat zal ook afhangen van de beslissing die door SBS 6 over dat programma wordt genomen.”

Hélène weet van niks

Hélène Hendriks, die Johnny met tegenzin vervangt in HLF8, zou hem eigenlijk nog maar twee weken vervangen, tot en met oktober. Zij weet er helemaal niets van dat hij niet terug zou willen keren. “Ja, dat heb ik ook begrepen. Dat heb ik gelezen in de krant vandaag”, vertelde ze gisterenavond in Vandaag Inside.

De presentatrice: “Het is een beetje flauw misschien om te zeggen, maar Johnny heeft mij een paar keer gebeld, maar ik was heel druk gisteren natuurlijk met voetbal en vandaag moest ik ook van alles doen, dus ik moet hem nog terugbellen. Ik heb het wel begrepen, maar verder weet ik nog niks. Ik krijg maandag waarschijnlijk wel het een en ander te horen.”

Wat zegt Leonie?

Wat zegt Leonie ter Braak, zijn andere vervanger? Zij stapt per januari over naar RTL. “Dan ben ik weg. Ik zal er tot eind december wel zitten, ja. Of hij terugkeert? Dat weet ik niet. Daar is hij zich op het beraden. Ik heb het gevoel dat Johnny nu eerst even wil bijkomen.”

Zij heeft ook alleen maar het krantenartikel gelezen. “Dat is een vriend die dat zei; dat waren niet zijn woorden in dat grote artikel vandaag in De Telegraaf. Ik heb hem natuurlijk wel kort gesproken op de dag van de uitspraak en daar sprak ik wel een Johnny die heel erg opgelucht was, maar ook heel erg moe van alles wat hem is overkomen.”

“Het waren echt wel pittige jaren. Niet alleen voor hem, maar ook voor zijn vrouw en kinderen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johnny de Mol is gedemotiveerd, het láátste was het kwakkelende HLF8 kan gebruiken. Stekker er nu écht uit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen