Roos Schlikker: ‘Linda de Mol lokt kritiek zélf uit met woeste rant’

Roos Schlikker vindt dat Linda de Mol de felle kritiek op haar comeback-column zélf heeft uitgelokt. “Het was een soort rant, een soort woedende uitbarsting. Dan loop je wel het risico op kritiek.”

Linda de Mol en Roos Schlikker © NPO, SBS

Voor de allereerste keer is er op SBS 6, de tv-zender van John de Mol, kritiek geuit op de comeback-column van zijn zus Linda de Mol. Tot nu toe waren de programma’s van Talpa gevrijwaard van kritiek op de gevallen tv-koningin, maar daar is gisteren verandering in gekomen: Roos Schlikker uitte in HLF8 kritiek op Linda’s merkwaardige gedrag.

Kritiek op Linda

Linda heeft in haar comeback-column uitgehaald naar allerlei BN’ers, waaronder zelfs naar Tim Hofman. Ze heeft daarover veel kritiek gekregen, onder meer van Daphne Bunskoek, GeenStijl en Evert Santegoeds.

Begrijpelijk, vindt Roos. “Ja, ik zag ook vooral heel veel woede inderdaad. Er was veel kritiek, maar dat kon je natuurlijk ook wel uittekenen. Ook niet alle kritiek leek me onterecht. Je loopt ook een risico als je zo’n lange editorial schrijft waar je echt heel veel dingen erbij betrekt, ook haar neef Johnny en allerlei zaken die erbij betrokken werden.”

‘Een soort rant’

Roos vindt dat Linda zich nogal heftig opstelt in de column. “Het was een soort rant (als iemand tierend tekeergaat, red.), een soort woedende uitbarsting die ik volledig begrijp, maar je loopt dan wel het risico dat je op allerlei vlakken kritiek kunt verwachten. Dat is ook precies wat er gebeurde.”

Medegast Debby Gerritsen durft er niet te veel over zeggen. “Ik las heel veel verdriet en ik las ook heel veel woede nog wel. Dat waren wel twee opvallende dingen.”

Compassie voor Linda

Het is de tweede keer dat HLF8 de comeback van de bozige Linda bespreekt terwijl haar dochter Noa Vahle aanwezig is in de studio om haar sportrubriekje te doen. De vorige keer, twee weken geleden, sprong Linda-bestie Antoinnette Scheulderman bijna uit haar vel vanwege alle kritiek op de gevallen tv-koningin.

Bij SBS verdrinkt vrijwel iedereen in compassie voor Linda, maar toch doet HLF8-presentatrice Leonie net alsof het gek is dat ze het verwijt krijgen allemaal in kamp-Linda te zitten.

’We trekken ons niets aan!’

Leonie cynisch: “We zitten hier natuurlijk bij SBS, hè, dus wij zijn onderdeel van Linda, dus natuurlijk gaan we het voor haar opnemen, zijn altijd weer de reacties. Daar kun je altijd op wachten, maar daar trekken we ons helemaal niets van aan.”

De SBS-sterren trekken zich niets aan van de kritiek dat ze er metersdiep in zitten bij John en Linda. Ja, dát is inmiddels wel meer dan duidelijk.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gedraagt Linda de Mol zich een beetje ordinair?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen