Linda de Mol-bestie springt bijna uit haar vel op televisie: ‘Leugens!’

Antoinnette Scheulderman, een goede vriendin van Linda de Mol, is gisteren bijna uit haar velletje gesprongen in de talkshow HLF8. Ze hekelt al het geroddel over de gevallen tv-koningin.

Antoinnette Scheulderman © HLF8

Presentatrice Leonie ter Braak had gisteren in haar talkshow HLF8, op de zender van John de Mol, een nabespreking in petto over de tv-comeback van Linda de Mol. Het item begon direct nadat Linda’s dochter Noa Vahle in de studio haar nieuwe sportrubriekje had afgesloten. Nou, dat beloofde natuurlijk al direct een spannende analyse te worden.

‘Geweldige comeback!’

Wie de terugkeer van Linda mocht analyseren? Haar goede vriendin Antoinnette Scheulderman. Wat moet het voor Leonie toch heerlijk zijn dat ze na al die jaren bij de NPO eindelijk eens écht gedegen journalistiek mag bedrijven.

Leonie had het item nog niet ingeleid of Antoinnette begon onder tafel al naar haar loftrompet te zoeken: “Ik vind het geweldig dat Linda weer begonnen is [bij Miljoenenjacht]. Ze heeft echt een ontzettend moeilijke tijd achter de rug en ze heeft het nog steeds moeilijk met wat er gebeurd is, maar ze is weer begonnen. (…) Ze kreeg goede reacties.”

Kaart van koffermeisjes

Antoinnette stelt dat Linda backstage bij Miljoenenjacht een práchtige kaart heeft gehad als een soort tegengif voor de juicekanalen. “Ze kreeg van alle koffermeisjes en -jongens een mooie kaart met een mooie tekst erop, omdat er ook weer een bericht was geweest, totaal ongecheckt, dat de kofferjongens en -meisjes haar niet zouden mogen aanspreken.”

Leonie vol walging: “Jeetje!”

En dat terwijl dat gerucht natuurlijk helemaal niet zo gek is. Volgens Privé-journalist Jan Uriot kreeg ook hij eens een flinke tik op de vingers toen hij het in zijn hoofd haalde om Linda in het openbaar aan te spreken. En model Raphael Bouman zegt een officiële reprimande te hebben gekregen vanwege een selfie met Linda.

Nare berichten

Antoinnette springt aan de talkshowtafel van HLF8 echter half uit haar vel vanwege al die ‘nare’ geruchten. “Er zijn allemaal best wel heel nare berichten over Linda verschenen, maar het is gewoon niet waar. Ze kreeg die kaart omdat die mensen zeiden dat ze dat heel naar vonden dat dat bericht naar buiten was gekomen.”

Ze vervolgt: “Er wordt ook heel veel gespeculeerd – al die showrubrieken hebben het zweet op hun bovenlip staan – wanneer Linda nou wat gaat zeggen. Nou, er komt een nieuw nummer van LINDA. ergens rond 20 september waarin ze heel uitgebreid haar eigen verhaal doet. Er komt een heel uitgebreide editorial.”

‘Ze is zóóó stoer!!!’

Linda gaat zelf uitkiezen wat ze erover kwijt wil. Dat zal dus vast een ontzéttend onthullend verhaal worden. “Linda zegt: ‘Ik heb er over nagedacht of ik het wilde doen, maar ik vind toch… Ik wil gewoon als ik terugkom mijn verhaal vertellen, hoe ik het heb gevoeld en beleefd.’ Dat heeft ze heel uitgebreid beschreven, dus een langere editorial dan normaal.”

Roos Schlikker, die graag nog wel wat vaker aanschuift op SBS 6, is helemaal onder de indruk van Linda. “Ik ben heel benieuwd. Ik vind het ook stoer van haar dat ze haar eigen verhaal gaat doen en ik ben ook benieuwd naar de ontvangst, want ze kan het voor sommige mensen eigenlijk nooit goed doen. Dat is zó lastig.”

Antoinnette: “Dat is zo veranderd ook.”

Roos: “Dat is ook het klimaat nu.”

‘Het is niet waar!’

Leonie: “Wat bedoel je daarmee? Ze kan het eigenlijk niet goed doen?”

Roos: “Er zullen altijd mensen zijn die zullen zeggen (trekt lelijk gezicht, red.): ‘Ze moet ervan geweten hebben, dus is zij medeschuldig! En waarom was ze met die man?!’ Er zijn een hoop oordelen over iets wat ons in wezen geen zak aangaat, want ze moet helemaal zelf weten met wie zij is.”

Antoinnette boos: “Er zijn vooral heel veel aannames over dingen die we niet weten. Ze wordt van van alles beschuldigd, maar het is gewoon niet waar.”

Dan zou het handig zijn als Linda eens een keer antwoorden gaat geven. Zo kan het volgens Tim Hofman bijna niet anders dan dat John de Mol op de hoogte is geweest van meerdere misdragingen door Jeroen Rietbergen, en dat moet Linda dan ook geweten hebben. Ook staan er bij Linda nog vragen open over het dossier-Ali B.

Fragment

Antoinnette in HLF8:

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen