Charly Luske baalt enorm van RTL: ‘Waarom doen jullie dit?’

Charly Luske baalt er verschrikkelijk van dat RTL zijn extreem veel bekeken optreden in The Voice of Holland heeft verwijderd van YouTube. “80 miljoen keer bekeken, en nu? Weg!”

Charly Luske © RTL

De carrière van Charly Luske is nou niet bepaald van het niveau dat hij moeiteloos een Ziggo Dome kan uitverkopen. Hij moet het echt hebben van de schnabbels. “Dankzij YouTube heb ik veel in het buitenland opgetreden”, legt hij uit in een interview met Panorama.

Charly verwijderd

Zijn optredens in The Voice of Holland hebben jaren- en jarenlang op YouTube gestaan, maar zijn er plotseling afgehaald na het uitkomen van het misbruikschandaal.

Het is verschrikkelijk voor de slachtoffers, zegt Charly. “Maar vergeet niet dat van alle deelnemers die aan de eerste seizoenen hebben meegedaan, de filmpjes van YouTube zijn gehaald. Voor sommigen, waaronder ikzelf, is dat een groot nadeel.”

‘Het is wég!’

Het heeft Charly namelijk altijd veel lucratieve schnabbels opgeleverd. “Mijn uitvoering van It’s a Man’s World was rond de 80 miljoen keer bekeken: wég! Dus mijn legacy is weg omdat ik in dat programma heb gezeten; ik denk dat RTL of Talpa daar niet over hebben nagedacht.”

Charly vindt het echt heel erg kwalijk. “Ik heb zoiets van: zijn de slachtoffers van de misdragingen niet genoeg?”

Straatje schoonvegen

De botte bijl regeert, vindt Charly. “Honderden mensen die daar niets mee te maken hadden, is hun brood ontnomen en een reden wordt niet gegeven. Het eigen straatje schoonvegen, lijkt het wel. De negatieve comments onder de filmpjes willen ze niet.”

RTL hoeft voorlopig niet meer aan te kloppen bij de zanger. “De schade beperken is het enige waar ze aan hebben gedacht, niet aan alle betrokkenen die hier nu last van hebben.”

Fragment

Een lang interview met Charly Luske:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen