Roelof Hemmen miste eerste Jinek vanwege lucratieve schnabbel

Roelof Hemmen is komend seizoen de vaste sidekick van Eva Jinek in haar dagelijkse talkshow op RTL 4. Hij debuteert echter pas vanavond, omdat hij gisteren nog een goede schnabbel had.

Roelof Hemmen en Eva Jinek © William Rutten

Het format van de talkshow van Eva Jinek gaat op de schop. In de hoop het kijkcijfertij te keren wordt er een sidekick toegevoegd aan de show, namelijk Roelof Hemmen. De vroegere RTL Nieuws-ster krijgt een eigen hoekje waarin hij de actualiteiten behandelt. Het is zijn taak om het programma van Eva wat urgenter te maken.

Lekker schnabbelen

Het merkwaardige is dat Roelof gisteren nog ontbrak tijdens de seizoenspremière. Waarom is dat? Hij had volgens RTL Boulevard nog een goede schnabbel staan, namelijk een dagvoorzitterschap in Utrecht. Zo’n dagje werken levert zomaar duizenden euro’s op en dat vond hij kennelijk toch zonde om te laten schieten.

Het was volgens RTL Boulevard-redacteur Joost Maiburg beter geweest als Roelof gewoon gisteren debuteerde, temeer omdat Nick & Simon te gast waren in die uitzending en er daardoor bovengemiddeld veel mensen naar Jinek keken. “Lijkt me dat het al gepland stond, maar wel zonde dat ie de eerste mist.”

‘Slimme zet van RTL’

Tina Nijkamp denkt wel dat het slim is van RTL om Roelof toe te voegen aan de formule van Jinek. “Slimme zet denk ik. Roelof Hemmen krijgt de rol die Luuk Ikink, en later Marieke Elsinga, had bij RTL Late Night. RTL Late Night scoorde toen waanzinnig goed. Pas na het afschaffen van de sidekick zakten de cijfers in.”

Ze vervolgt: “Met een sidekick doorbreek je een line-up waarbij je van gesprek naar gesprek gaat. Uitzending wordt vaak veel dynamischer daardoor. Nooit begrepen waarom we bij RTL, en ook bij NPO, de laatste jaren nooit meer een sidekick zien.”

Heel aardige man

Zelfs bij Vandaag Inside zijn ze enthousiast over Roelof. “Dat is een heel aardige man, ja. Kijk, het is een man met heel veel ervaring en hij is welbespraakt en hij heeft best een sympathieke uitstraling. Hij heeft eigenlijk alles wat jij mist.”

En HLF8-ster Hélène Hendriks gelooft er ook wel in: “Ik vind het een heel sympathieke man.”

Hans van der Togt

Toch is niet iedereen enthousiast. Jan Dijkgraaf vindt dat er een oud lijk wordt opgegraven door RTL:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen