Nick & Simon uur lang samen op tv: ‘Ze kijken elkaar niet aan!’

Nick & Simon zijn voor het eerst sinds de geruchten over hun breuk samen op televisie verschenen. Tv-professor Tina Nijkamp heeft het minutieus bestudeerd: “Ze kijken elkaar niet aan.”

Nick & Simon © William Rutten, SBS 6

Na een stroom van geruchten over promiscue gedrag door Simon Keizer (foto: rechts), bracht weekblad Privé aan het begin van deze maand naar buiten dat Nick & Simon uit elkaar zouden gaan. Het is volgens Yvonne Coldeweijer evident dat Nick Schilder niet meer geassocieerd wil worden met Simon, die publicitair gezien een tikkende tijdbom zou zijn.

Nick & Simon op tv

Hoewel Simon door een aantal showmedia bewust gespaard wordt, blijven de geruchten aanhouden. Zo zegt Evert Santegoeds dat in het wereldje algemeen bekend is dat slechts één lid van het duo een leuke knul is en de ander helemaal niet zo aardig. Zelf houden ze de lippen ondertussen stijf op elkaar vanwege afspraken met Eva Jinek.

Voor het eerst sinds al het gedoe in de media lieten Nick & Simon zich gisterenavond zien op televisie. Ze waren een uur lang hoofdgast in de SBS 6-show I Want Your Song, het programma van rapper Snelle. De opnames vonden reeds plaats vóórdat het nieuws over hun vermeende breuk uitlekte.

‘Ze kijken elkaar niet aan’

Tina Nijkamp, een van de bekendste tv-deskundigen van het land, heeft de uitzending minutieus bestudeerd en het valt haar op dat de lichaamstaal van Nick & Simon veel zegt. “Het viel me heeeeeel erg op dat Nick en Simon elkaar in I Want Your Song geen enkele keer aankeken. Zelfs niet in de clip”, zegt ze.

Er bestaat bij Tina geen twijfel meer over wat de heren gaan vertellen in de talkshow van Eva Jinek. “Kan het gesprek bij Eva Jinek al wel redelijk voorspellen: ‘Uit elkaar gegroeid’.”

Slechte kijkcijfers

Het valt Tina verder op dat I Want Your Song ook met Nick & Simon slecht heeft gescoord en dat zegt volgens haar wat over de populariteit van het tweetal. Er keken 296 duizend mensen naar de uitzending op SBS 6.

Tina: “In Volendam zullen ze de slingers niet ophangen vandaag. Slechts 296 duizend kijkers voor de laatste aflevering van I Want Your Song. Al heeft het programma wel hoger gescoord dan de afgelopen weken.”

Leef de dag

Nick & Simon moesten in I Want Your Song een liedje uitkiezen om uit te brengen als single. Ze kozen voor het nummer Leef De Dag en ook dat is een aanwijzing dat hun einde als duo eraan zit te komen. De ambitie lijkt er helemaal uit te zijn: het liedje klinkt net alsof de tekstschrijver van Songfestival-Sieneke een slechte dag had.

Eigenlijk gaf Nick in de uitzending zelf al aan dat het hem allemaal geen reet meer scheelt: “Je wil een bepaalde route afleggen in je carrière richting steeds serieuzer wordende muziek, maar (…) wat bij mij de laatste tijd steeds vaker de doorslag geeft is toch plezier en f*ck de poortwachters en f*ck de geloofwaardigheid. Dit is waar ik nu zin in heb.”

Videoclip

Er is ook al een videoclip van Leef De Dag uitgebracht. Eén ding is duidelijk: voor de choreografie was geen budget.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het goed is dat Nick & Simon zichzelf opheffen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen