Evert Santegoeds: ‘Nick & Simon? Eentje aardig, eentje niet!’

Evert Santegoeds voedt de geruchten dat Nick Schilder klaar zou zijn met het negatieve imago van Simon Keizer. “De een is leuk en de ander is niet leuk, hoor je wel eens in het wereldje.”

Nick Schilder, Simon Keizer en Evert Santegoeds © Ruud Baan, Shownieuws

Het tijdschrift van Evert Santegoeds, weekblad Privé, bracht vorige week als eerst de roddel dat Nick & Simon uit elkaar zouden gaan. Het management bevestigde vervolgens dat er soloplannen zijn, maar dat daar eind augustus pas meer over duidelijk wordt in de seizoenspremière van Eva Jinek. Ondertussen draait de geruchtenmachine op volle toeren.

‘Wel leuk, niet leuk’

Het is geen geheim dat Simon Keizer nu al geruime tijd wordt geplaagd door hardnekkige geruchten dat hij een enorme vreemdganger zou zijn. Volgens Yvonne Coldeweijer is dat ook de reden dat Nick & Simon uit elkaar gaan. “Sinds een tijdje gaat het gerucht dat Nick niet langer geassocieerd wil worden met het slechte imago van Simon”, zegt ze.

Evert voedt die geruchten. Hij verklapt in zijn programma Strikt Privé dat één helft van het zangduo absoluut niet populair is in de entertainmentwereld. “De ergernissen tussen hen zijn er ook wel, dat zag je ook wel en het zijn ook twee verschillende jongens. De een leuk en de ander niet leuk, hoor je wel eens in het wereldje.”

‘Zeg ik niet’

Man en paard noemen wil Evert niet. “Dat moet je zelf maar… Ieder heeft z’n eigen voorkeur.”

Evert gaat mee in het frame dat Nick & Simon elkaar niet meer kunnen uitstaan. Ze zullen dat vakkundig verbloemen, denkt de Privé-baas. “Ze willen nog een hele tour verkopen en mensen hebben geen zin om te gaan kijken naar mensen die niet met elkaar door één deur komen. Dat wordt dus allemaal een beetje gedownplayed.”

Twee characters

Het is volgens Evert niet zo gek dat Nick & Simon uit elkaar gaan. “Als je tegen de veertig loopt ben je anders bevriend met iemand dan als je op jonge leeftijd bij elkaar in de klas zit. Het zijn twee characters die allebei hun eigen gang willen gaan en het ook altijd eens moeten zijn over het repertoire dat ze zingen.”

Financiële zorgen hoeven ze zich niet te maken, aldus de Privé-baas. “Ze kunnen het zich permitteren. Ze behoren tot de rijkste jonge Volendammers van het dorp. Het afgelopen jaar heeft hen ook bepaald geen windeieren gelegd. Je ziet hoe ze wonen en je ziet hoeveel ze verdiend hebben.”

Miljoenen euro’s

Nick & Simon hebben in hun gezamenlijke carrière echt miljoenen euro’s binnengeharkt, weet Evert. Ook in coronatijd cashten ze door. “Ze zijn gewoon doorgegaan met hun programma’s maken voor AvroTros: op zoek naar Simon & Garfunkel en op zoek naar Abba.”

Evert zit aan het eind van de maand aan de buis gekluisterd om naar Jinek te kijken. “Ze gaan eind augustus het hele verhaal doen over wat er precies aan de hand is en wat hen ertoe heeft gebracht om te besluiten om uit elkaar te gaan. Ze moeten nog anderhalf jaar door en dat gaan ze zo goed mogelijk doen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen