Wesley Sneijder reageert na kritiek op tv-baantje: ‘Prima, Gijp!’

Wesley Sneijder laat van zich horen na de kritiek van René van der Gijp en zijn vrouw Minouche op zijn nieuwe baan als voetbalanalist in Veronica Offside. “Ik vind het prima, joh.”

Wesley Sneijder en René van der Gijp © SBS 6

Minouche van der Gijp vindt het onbestaanbaar dat Wesley Sneijder een baantje als voetbalanalist krijgt, terwijl hij het naar eigen zeggen te druk heeft om daarvoor naar voetbalwedstrijden te kijken. Zij vindt dat Wilfred Genee hem eruit moet knikkeren bij Veronica Offside om hem in te ruilen voor iemand als Rafael van der Vaart.

Wesley reageert

Die pittige mening van Minouche wordt ondersteund door René. Hij heeft ook nog eens Wesley’s biografie volledig afgekraakt. Dat is volgens hem een ‘k*tboek’: “Hij wil niets over zijn familie kwijt, niets over zijn carrière, niets over trainers waar hij mee gewerkt hebt. Wat moet je ermee? Het is een boek niks.”

Wat vindt Wesley er allemaal van? Hij werd er gisterenavond naar gevraagd in de tweede aflevering van Veronica Offside, die een stuk minder kijkers trok dan de eerste. “Ik vond het [maandag] heel leuk. Ik heb ook heel veel positieve berichten gehad. Negatieve berichten zijn er ook. Dat hoort toch?”

‘Allemaal headlines’

Wesley haalt er zijn schouders naar eigen zeggen voor op, al oogt zijn lichaamstaal wel een beetje zuur. “Je komt er niet omheen, hè? Je ziet het dan gelijk. Het worden dan headlines allemaal. Weet je: het is wat het is, Wilfred. Ik lig er niet wakker van.”

Wilfred: “Je doelt op de familie Van der Gijp natuurlijk ook, die ook enigszins kritisch was.”

Kritiek op boek

De schrijver van Wesley’s biografie, Kees Jansma, was gisteren óók te gast in Veronica Offside. Hij is het wél eens met de kritiek van René: “Ik vind dat het beter had gemoeten. Dat is ons beider fout geweest, omdat we elkaar beiden goed kenden.”

Wesley: “Ik vind het prima, joh, als iemand een mening heeft. Het maakt me helemaal niets uit, maar volgens mij zegt hij ook dat ik over trainers niet loslaat, maar volgens mij hebben we dat onderdeel goed besproken en staan er echt wel een paar anekdotes in.”

Alleen complimenten

Andy van der Meijde, naast Wesley de andere vaste analist van Veronica Offside, heeft naar eigen zeggen geen kritiek ontvangen. “Ik heb alleen maar complimenten gehad. Serieus. ‘Je ziet er goed uit, maar lullen kan je niet’, zeiden ze. Dat is toch goed? Hahaha.”

“Nee, ik heb echt positieve berichten gehad. Mensen die bellen, dm’s op Instagram. Heel positief. Ik vond het ook leuk hoor, zeker weten.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen