Rob Goossens zwijgt bewust over ‘vreemdgaande’ Simon Keizer

Rob Goossens heeft in RTL Boulevard bewust gezwegen over het vermeende promiscue gedrag van Simon Keizer. “Ik maak daarin absoluut wel een morele afweging”, zegt de showbizzkenner.

Rob Goossens en Simon Keizer © NPO, Instagram

Na een periode van geruchten over het vermeende vreemdgaan van Simon Keizer, bracht weekblad Privé vorige week groot naar buiten dat Nick & Simon gaan stoppen als duo. Volgens Yvonne Coldeweijer is het duidelijk wat hier speelt: “Er gaat al een tijdje het gerucht dat Nick niet langer geassocieerd wil worden met het slechte imago van Simon.”

Rob zwijgt bewust

Rob Goossens vindt het allemaal té veel in de geruchtensfeer zitten om het er op de nationale televisie over te hebben. Toen hij vorige week de soloplannen van Nick en Simon mocht becommentariëren in RTL Boulevard, heeft Rob er dan ook bewust over gezwegen, vertelt hij in het programma De Perstribune op NPO Radio 1.

De mediakenner: “Het was heel gemakkelijk geweest om bij Boulevard te zeggen: ‘Nou, het lijkt er toch sterk op dat Nick van Simon af wil, want Simon is een notoire vreemdganger en die haalt het hele imago van die twee onderuit.’ Dat was een veel sappiger, lekkerder verhaal geweest, maar ik weet niet of dat de achtergrond is.”

Kijkers boos

Het is volgens Rob goed mogelijk dat er een heel andere reden aan ten grondslag ligt. “Ik denk wel te weten dat het leven ook weer niet zó overzichtelijk is dat je op basis van dat soort dingen zulke drastische keuzes maakt.”

De kijkers van RTL Boulevard hebben Rob erop aangesproken dat hij de geruchten verzwijgt. “Er zijn dan kijkers boos die zeggen: ‘Hé Rob, heb jij die berichten allemaal niet gezien?’ Ja, ik vind die berichten gewoon niet zo boeiend. Als de vrouw van Simon er een mening over heeft en dat laat ze weten, dan wordt het weer interessant.”

Morele afweging

Totdat Simon of zijn vrouw er zélf iets over zeggen, zwijgt Rob erover in RTL Boulevard. “Tot dat moment vind ik dat het te sensatiebelust is als je dat onderdeel maakt van in feite een professionele break-up. (…) Ik maak daarin absoluut wel een morele afweging. Natuurlijk, ja.”

Hij vervolgt: “Ik ga geen dingen roepen waarvan ik denk dat het waarschijnlijk niet waar is of misschien niet waar is. In dit geval: misschien is het wel waar dat Nick van Simon af wil omdat hij Simon stom vindt om dingen die buiten het zingen om gebeuren, maar ja: ze zijn ook al achttien jaar een duo en ze zijn niet de eerste die op een gegeven moment stoppen.”

Vreemdganger

Rob heeft de kijkers uitgelegd dat Nick en Simon waarschijnlijk gewoon in een sleur zijn beland. De manier waarop hij dat doet zet de kijker aan het denken, denkt hij.

“Mensen hebben op internet dingen over vreemdgaan voorbij zien komen en ik denk dat door die uitzending van Boulevard er ook mensen zijn die overdag nog dachten: Nick is helemaal klaar met die vreemdganger, maar ’s avonds dachten: misschien is het ook weer niet zó spannend en zijn ze gewoon een beetje klaar met elkaar zonder dat er sprake is van ruzie.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen